Таван се срути в ново жилище

Доколко качествено е новото строителство? Този въпрос продължава да е актуален, въпреки че след кризата много строителни предприемачи повишиха качеството на фона на по-високите изисквания на купувачите.

Инцидентите обаче има. Поредният е с адрес Манастирски ливади – един от кварталите с най-силно предлагане на апартаменти ново строителство. Докато собственикът е бил на работа таванът в спалнята му се е срутил. От коментари под снимките, публикувани в социалната мрежа Facebook, се вижда, че това не е изолиран случай. Собственици на новопостроени апартаменти в района съобщават за паднали мазилки на стени, пукнатини.

В своя пост потърпевшият Ивайло Йовчев посочва, че е купил жилището срещу 1200 EUR/кв.м. „Благодаря на Бог, че съм жив и здрав след това, което можеше да се случи… Благодаря и на Строителен надзор и всички български институции, които се борят ние, младите, да живеем в сигурни и адекватни жилища! Цялата замазка с дебелина 3 см бе паднала и по чист късмет това не се бе случило снощи, че да може днес да ни споменавате с добро…”, пише Йовчев.

В случай, че се установи пропуск от страна на частната надзорна фирма, която проверява дали са спазени всички норми при строителството на сградата, лицензът й може да бъде отнет.

fakti.bg

Може да харесате още...