Тази малка холандска барака е превърната в красива малка вила

В холандския район северно от Утрехт група архитекти и дизайнери са превърнали една барака в изискана мала вила.

Лятната къща е построена в “отпечатъка“ на съществуващата постройка чрез използването на западен червен кедър, дъб и каменни плочи. Две стъклени стени, едната от които е дискретно скрита под външни щори тип „капаци“, разкриват изглед към зелените красоти на околния пейзаж.

От едната си страна асиметричната вила е облечена във вертикални дървени плоскости, покрити с шистови керемиди. Отсрещната стена е оборудвана с подвижни капаци за прозорци, които се отварят нагоре, за да позволят на слънчевата светлина да озарява дома, а на хората – да се наслаждават на красивите гледки. Прозрачната предна стена, поддържана от стоманени греди, има изглед към безкрайните зелени полета.

Предната част на къщата се използва като студио с кухничка, хол и трапезария. В задната част има спален кът, сгушен под скромно таванско помещение, до което има достъп чрез дървена стълба. Пространствата могат да бъдат разделени чрез плъзгащи се се панели или да се обединят в едно общо, флуидно пространство.

По протежение на затворената фасада на къщата стената с дъбова ламперия са вградени всички модули, които са нужни на една вила: печка на дърва, тоалетна, душ, мивка и шкафове.

greentech.bg

Може да харесате още...