Телефонните измамници с нова схема – искат пари за саниране

Телефонните измамници включиха санирането в „репертоара” си от схеми. На прицел са домоуправителите, а първите потърпевши са в Свищов, предаде бТВ.

Преди дни домоуправителят и председател на сдружението на собствениците Мима Савова получава обаждане с указания. Непознат й казал, че трябва да се подновят документи за регистрация, което струвало 72 лв. Ако не платят, санирането спира, добавил измамникът. За да не губят време, веднага събират парите от домакинствата на три входа и ги предават.

Получили документ от куриерска фирма. Измамата лъсва, след като обитателите на съседните блокове започнали да роптаят, че техните домоуправители не вършат нищо. Кметът на Свищов Генчо Генчев е уведомен, а подозренията са, че измамниците взимат данните от публичния портал за отворени данни. Той посочи, че в момента ресурсите на програмата за саниране са изчерпани и не се подписват нови договори, нито се събират такси или пари.

В Свищов по националната програма са санирани 12 жилищни сгради. Други 60 са кандидатствали, но заради замразяването на програмата остават чакащи. Именно те са прицел в новата схема на телефонните измамници.

Може да харесате още...