Тесен и висок като шахта апартамент става дом на 4 етажа

Без творчески подход и фантазия малките пространства изглеждат неизползваеми – или най-малкото трудни за приспособяване. Един необичайно тесен апартамент в Париж – с площ едва 25 кв. м. – и много висок таван – пространство почти като голяма шахта – се е превърнал в необикновен 4-етажен дом в ръцете на дизайнерите Клеменс Елиард и Марк Сирвин от Agence SML. Те са успели да създадат един изпълнен със светлина и усещане за простор дом на четири нива.

Различните функции са групирани според конкретните нива, за да запазят пространствата добре организирани. Най-ниският етаж има баня. Вторият е посветен на кухня с една двуетажна стена. Домашният офис заема третия етаж. Уютна таванска спалня – осветена от тройка капандури – увенчава целия дизайн.

Огледални стени, отворена метална решетка за пода на офиса (която да пропуска светлината надолу) и редуващи стълбищни стъпала помагат пространството да изглежда светло и просторно, като в същото време е удобно.

Малък, но привлекателен благодарение на изобретателността на двамата дизайнери, този дом е необичаен, изненадващ и без съмнение е пример за това как дефектът се превръща в ефект.

greentech.bg

1

1

1

Може да харесате още...