Тиха дървесна къща осигурява спокойствие в шумната среда

Живеенето в шумната градска среда на световните столици и мегаполиси е не просто досадно – това може да бъде опасно за здравето на хората. За да създаде безопасно убежище от шумовите атаки, студио „Blue Forest“ е създало ултра-тиха „Дървесна къща“ – приказно съоръжение и акустично произведение на изкуството. Изработена е изцяло от дървен материал. Подобна на какавида, къщичката е създадена в сътрудничество с John Lewis и британската неправителствена организация Quiet Mark. Къщичката ще бъде дарена на детския хоспис „The Chestnut Tree House“ в Западен Съсекс.

Blue Forest е фирма, специализирана в създаването на дървесни къщи с елементи на лукс. Нейната „Тиха дървесна къщичка“ е най-новото попълнение сред дървесните къщи на компанията, но специален акцент в тази е шумоизолацията. Вдъхновена от формата на малки издънкови дървета, красивата заоблена къщичката стои върху три големи заякчени дънерни структури. Уютната и съвременна къщичката е изградена по най-новите технологии на звукоинженерството, за да се изолират децата и семействата им от вредния прекомерен шум.

Изправени пред допълнително предизвикателство да изградят дървесната къщичка така, че да може лесно да се демонтира и транспортира, но и да е достатъчно устойчива, за да бъде сглобена за постоянно използване на открито, дизайнерите построили къщичката така, че да стои самостоятелно върху дърво-„домакин“. Строителните материали за къщичката пък са дарени дарени от много известни и устойчиви марки.

greentech.bg

1

1

1

Може да харесате още...