Топли и уютни стъклени иглута разкриват прелестни гледки към Северното сияние

Романтичната нощ под звездите е прекрасно нещо, но кристално ясна гледка към Северното сияние в уюта и топлотата на малко иглу – е, това е друго нещо! Селото „Igloo Village“ на хотел „Kakslauttanen“ във Финландия се гордее със своите 20 термални стъклени иглута, които позволяват на посетителите да се насладят на невероятни гледки към Северното сияние от топлината и уюта на стъклено иглу.

Сгушен в пущинака близо до националния парк Урхо Кеконен във Финландия, хотел Kakslauttanen се радва на едно от най-добрите места с гледки към Северното сияние – Aurora Borealis. Редките дървета и пълната липса на светлинно замърсяване разкриват милионите звезди всяка нощ, а по време на пиковите зимни месеци мястото предлага невероятна гледка към Северното сияние.

Всяко стъклено иглу е изградено от високопроизводителен стъклопакет за стените и таваните, които изолират интериора, за да го запазят топъл и уютен през нощта. Стъклото има слой против заледяване и заскрежаване, поддържайки кристално ясни панорамни гледки, дори когато температурите навън паднат под -30 C. Всяко иглу е обзаведено като за двама и е достатъчно малко, за да бъде отоплявано без консумация на твърде много енергия.

Едно от седемте природни чудеса на света, Aurora Borealis е резултат от сблъсъка на газообразни частици от земната атмосфера със заредени частици, освобождавани от слънцето. Получаващият се взрив от цветни светлини може да трае от по-малко от една секунда до почти две минути. Въпреки, че светлините са видими и от август до април, най-интензивните наблюдения се случват в мрака на зимните месеци.

Въпреки, че хотелът не може да гарантира гледането на Северното сияние, там поддържат постоянно наблюдение на атмосферните условия и използват звънчев сигнал към посетителите да погледат към небето, когато явлението е видимо.

greentech.bg

Може да харесате още...