Tvitec облича най-модерния мол в Словения с технологията Tecglass

Tvitec

Визуално зашеметяваща фасада, направена с дигитално отпечатано стъкло, добавя блясък към търговския център Aleja, едно от най-модерните места в Любляна.

Това е първият изцяло нов търговски център в словенската столица, отворен в Европа след началото на Covid пандемията. Това беше направено в съответствие с най-строгите насоки за безопасност, устойчивост и изключителни естетически критерии. Търговският център Aleja вече се е превърнал в магнит за жителите и посетителите на столицата.

Неговата зашеметяваща призматична фасада е огромна атракция. Стъклото е произведено от Tvitec, европейски лидер в производството на архитектурно стъкло. То изиграва ключова роля за италианския специалист по стоманени сгради и фасади Pichler Projects – един от играчите в бранша, които могат да се похвалят с партньорства с най-добрите архитектурни фирми в света.

Tvitec

Отчасти благодарение на технологията за цифров печат Tecglass, Tvitec обработи близо 4 000 метра стъкло, превръщайки ги в уникални образци. Заслужава да се отбележи, че сред огромния набор от продукти, обработени от Tvitec за този проект, са стъклените панели, декорирани с помощта на цифрови технологии за печат.

Те са проектирани по начин, който отговоря на най-изтънчените естетически нужди, постигайки максимална ефективност и комфорт. Те включват изолационно, закалено и ламинирано стъкло, използвайки понякога слънцезащитен филм. Изработени с перлено бели точки с 60% непрозрачност, тези ексклузивни дизайнерски елементи поддържат визуална приемственост между стъклените панели.

Tvitec

Поразителните призматични форми от стъкло, в  много от случаите пълни с аргонов газ, за ​​да се осигури перфектна изолация, допринасят за уникалния външен вид на фасадата, изработена от Pichler. Темперирането и ламинирането добавят изключителна безопасност.

Търговският център е проектиран от ATP Architekten Ingenieure. Разработен е от австрийските Spar European shopping centres и включва 32 000 метра площ за отдаване под наем и развлекателен парк на покрива от 6 200 квадратни метра, който предлага зелени площи, игрища за баскетбол и волейбол и фитнес курсове.

Tvitec

Може да харесате още...