Tvitec пуска на пазара модифицирано стъкло Rocalux, наподобяващо естествен камък

Rocalux 2
Най-модерната технология за обработка на архитектурно стъкло вече е достъпна за въображението на архитектите и дизайнерите. Нарича се Rocalux и е резултат от научноизследователската и развойна дейност на дъщерно дружество на Tvitec. Това е напълно нов продукт, който може да изглежда идентично с желания материал. Rocalux е принт стъкло, обработено по начин, който позволява симулацията на всякакъв вид декорация с мрамор, гранит, кварцит, алабастър, естествен камък. Дори нещо повече – Rocalux се предлага със специална текстура при допир, наподобяваща естествения камък.

Rocalux съчетава предимствата и най-добрите качества на стъклото, елиминирайки неговите недостатъци – отблясък и отражение. По-лек е от всеки от материалите, които имитира. Производството му оказва много по-малко негативно влияние върху околната среда, отколкото добивът на естествен камък.

Rocalux е идеален както за фасади на сгради, така и за всеки вид интериор или под. Той е еднакво подходящ за декорация на външни или интериорни подови плочки. Rocalux е лек и се предлага с дебелина от 6 до 19 мм. Може да бъде използван в монолитни прозорци или в стъклопакети с двойно и тройно остъкляване, както и със защитно ламиниране. За разлика от мраморната плоча, при счупване стъклото Rocalux може да бъде заменено с ново стъкло със същия външен вид. За да адаптира остъкляването към всякаква форма на сградите, Tvitec произвежда както плоски, така и огънати стъкла Rocalux.

Може да харесате още...