Tvitec с нова концепция за огънати архитектурни стъкла

glass_2

На територия от 25 000 квадратни метра испанската компания Tvitec отвори нов завод за автоматизирано производство на огънати стъкла, оборудван с най-новите технологии в бранша. Tvitec управлява едни от най-големите предприятия в Европа за изработка на изделия от стъкло за строителната индустрия.

“Красотата на извивките” е названието на новата концепция на компанията в изработката на огънато архитектурно стъкло.

Новите производствени помещения се намират близо до Понферада, в индустриалната зона на Кабанас Рарас (Леон, Испания), непосредствено до основната фабрика на Tvitec.

glass_3Оборудването, разработено специално от компанията, произвежда два вида огънати стъкла: флоатно и закалено. Флоатните стъкла могат да бъдат изработвани в големи размери с високо оптично качество и различна геометрия във вид на изолационни, ламинирани за допълнителна здравина или акустика, както и оцветени стъкла. Термично обработеното огънато стъкло се предлага от Tvitec във формата на цилиндрични плочи с отлично покритие.

Използвайки технологията на огъване по дължината и в зависимост от размера на стъклото и общата му дебелина, може да се постигне минимален радиус от 500 мм. Технологията на кръстосано огъване позволява на Tvitec да произвежда размери до 6 метра с радиус от 2000 мм. нагоре.

Напълно автоматизираните производствени линии дават възможност за по-кратки срокове на изработка и конкурентни цени.

Вижте също...