Ултравиолетовият цвят в декора на прозорците

 

Всяка година се обявяват цветове, които ще бъдат най-модерни. През 2018 г., според американската корпорация Pantone, най-горещият хит в интериорната мода ще бъде цветът, наречен Ultra Violet (ултравиолетов). Дизайнерите препоръчват използването му в декора на прозорци.

Най-модерният цвят на 2018 – Ultra Violet

Много компании, участващи в интериорния дизайн, избират цветове, които ще бъдат модерни през този сезон.  Но най-големият в света оракул по този въпрос е американската корпорация Pantone. Компанията е най-известна със своята Pantone Matching System (PMS) – патентовано цветово пространство, използвано в различни индустрии, главно при печат, макар и понякога при производството на цветни бои, тъкани и пластмаси. Определеният от него цвят господства над  модните модни дизайнери, но през последните години вдъхновява и дизайнерите на интериора.

Ultra Violet в  палитрата на Pantone е маркирана с код 18-3838.

Пространство и релаксацията

В науката ултравиолетовият цвят е цветът на най-малката дължина на вълната във видима светлина. За експертите на Pantone научното вдъхновение изигра роля в определянето на цвета на 2018 г., но по някакъв по-метафоричен начин. Цветът, избран в цвета на 2018 г., трябва да бъде свързан с безкрайността на пространството и желанието да се постигне непознат свят.

В допълнение, това е цвят, който вдъхновява и стимулира въображението и релаксацията, използва се и в медитацията. Обградете себе си с предмети от този цвят и те ще ви помогнат  да се отървете от тревогите от ежедневието, да релаксирате, а също и да вдъхновите.

Ултравиолетовият цвят в декорацията на прозорците

Разбира се, трудно е да си представим, че всяка година ще променяме интериорния дизайн на апартамента, за да следваме цветовата тенденция. Освен това други компании, най – често производители на бои, обявяват своите “цветове на годината”.

Въпреки това можете да разгледате няколко допълнения в цвета на годината. Цветът, предлаган от Pantone е много интересен,  ще съживи интериора и ще покаже, че сме “в тенденция с модата”. Въпреки пространствените асоциации, Ultra Violet е подходящ за интериори в различни стилове.

Ако ви харесва този нюанс на виолетово, можете да го използвате в декора на прозорците, например, за завеси или щори от този цвят.

Аксесоарите в този цвят могат да имат разнообразен характер.

Разбира се, можете да отидете и по – далеч и да поръчате прозорци с  ултравиолетов цвят. Днес пазарните възможности за полупрозрачни структури ни позволяват да бъдем в тенденция с модата.

Цветът на 2018 се въвежда лесно като аксесоари. Всички видове текстил – покривки за завивки, завеси, декоративни възглавници или дори кърпи могат да бъдат хит на сезона във вашия дом. Можете също така да залагате на малки кухненски аксесоари или аксесоари за баня, които понастоящем са налични в тази цветова палитра.

Живите цветя също ще бъдат красива украса на интериора.  Можете също така да украсите с цветя  прозореца с виолетови покрития.

Може да харесате още...