Умни прозорци и врати: Maco и Winkhaus залагат на mediola

mediola

Компанията mediola, специалист в областта на IoT решения за интелигентни домове от Франкфурт на Майн и специалистите в областта на решенията за врати и прозорци Maco и Winkhaus разширяват сътрудничеството си. Сензорът за прозорци и врати mTronic от Maco и системата Winkhaus FM, базирани на широко използвания стандарт за радиовръзка EnOcean, са интегрирани в серията Aio Gateway V6 и новата умна апликация Iqontrol Neo.

mediola

Неотдавна компанията mediola бе номинирана с наградата SmartHome Germany 2019 в категорията „Най-добър продукт/най-добро системно решение“. Новите портали Aio на серията V6 са първите интелигентни домашни портали на пазара, които съчетават безжичния стандарт EnOcean с Homematic IP и много други безжични протоколи в едно устройство. В същото време, наскоро разработеното умно домашно приложение Iqontrol Neo беше пуснато за въвеждане в експлоатация и контрол на порталите.

mediola

Благодарение на връзката със системата mediola, сензорът mTronic EnOcean от Maco, който има интелигентен сензор за проникване с взлом открива напълно независимо дали прозорецът се отваря нормално. Освен това сензорът вече може да се използва и с устройства от напр. Sonos, Homematic IP, Somfy, Elero, Warema, Becker, Philips HUE, netatmo и други и са да бъде свързан в мрежа. Всички тези иначе несъвместими продукти могат да бъдат контролирани и автоматизирани с приложението Iqontrol Neo.

mediola

Въз основа на възможностите за автоматизация на приложението, домът може да реагира автоматично, когато сензорът докладва за конкретно състояние. Включването на светлини, сирени или озвучителни системи, изключване на ролетни щори и отопление, показване на камерата или получаване на известие на вашия смартфон са само няколко примера за интелигентното свързване между сензора и mediola. По този начин може да се подобри значително не само комфортът и безопасността, но и енергийната ефективност на собствения ви дом.

За повече информация: mediola

Може да харесате още...