Унифицирана фасада от дърво и алуминий

Gutmann

Сложността на съвременните унифицирани фасади може да се илюстрира само чрез изброяване на многото фактори, които трябва да бъдат оценени и балансирани, за да се осигурят желаните нива на топлинен, акустичен и визуален комфорт, както и статичните изисквания, безопасността, достъпността и естетическото съвършенство.

Компанията Gutmann разработи фасадна система, която съчетава дърво и алуминий и е безупречна по отношение на дизайна, функциите и експлоатационните характеристики.

Фасадата от дърво и алуминий е проектирана за минимално потребление на енергия, като същевременно отговаря на екологичните изисквания за намаляване на отпечатъка на CO2, използвайки възобновяеми и рециклирани материали.

Фасадната система на Gutmann съчетава екструдирани алуминиеви профили, които действат като рамка, и външна алуминиева облицовка, която осигурява отлична устойчивост, допълнена с масивно дърво като вътрешна структурна обвивка и завършващ материал, не само заради естетическата му красота, но и за подобряване на вътрешната акустика и топлинния комфорт.

Gutmann

За да се подобри контролът на качеството и процесът на инсталиране и да се намалят разходите за труд, всички компоненти на системата са предварително проектирани и се доставят от Gutmann.

Унифицираното фасадно решение може да бъде адаптирано към целите на всеки проект – от най-простия до най-амбициозния.

Цялата система може да бъде напълно демонтирана, а компонентите ѝ, разглобени и сортирани за рециклиране (алуминий, дърво, стомана, EPDM и др.). За системата WoodAluminium се използва само европейска дървесина, сертифицирана по FSC®, добита от централноевропейски гори в Бавария, Чехия и Австрия.

Снимки: Gutmann

Може да харесате още...