Уникална алуминиева фасада в централата на EarthCam

Новият централен офис на EarthCam в Ню Джърси, САЩ, прави силно впечатление още с фасадата си от уникалните алуминиеви панели ALUSION ™ Stabilized Aluminium Foamed. При влизането в сградата посетителите попадат в атриум, състоящ се от почти три етажа прозрачно стъкло, а LED видео стени, високи над 7,5 метра, обгръщат сетивата им. Там текат изображения от камерите, които снимат на живо в целия свят, както и записи от строежа на сградата. Компанията EarthCam е световен лидер в предоставянето на съдържание, технологии и услуги за уеб камери.

Проектът на Davis Brody Bond и Spacesmith, наречен EarthCampus, включва основно преустройство на съществуващите бетонни сгради и добавянето на нов вход, свързващ постройките атриум, и нови офис пространства.

Ключовата характеристика на проекта е осветената отвътре полупрозрачна алуминиева фасада. Архитектурно стабилизираните панели от алуминиева пяна са добавени към съществуващата офис сграда, инсталирани върху подрамки, прикрепени към съществуващата стена на сградата.

Леките панели на Alusion се произвеждат чрез впръскване на въздух в течна алуминиева смес, която съдържа фина дисперсия от керамични частици. Тези частици стабилизират балончетата, образувани от въздуха, което създава порьозна, но здрава повърхност. Листовете се произвеждат в размери по поръчка, но се предлагат на пазара и в стандартни размери.

Архитектурните панели ALUSION ™ са универсален и уникален материал с практически неограничено приложение в дизайна и архитектурата. Освен уникалния си външен вид, те имат и звукопоглъщащи свойства, което ги прави идеални за проекти, изискващи едновременно шумозаглушаване и и красота. Използват се за външна или вътрешна облицовка на стени и тавани в заведения, офиси и жилищни сгради, мебели, подови настилки, табели, осветителни тела и много други.

Може да харесате още...