Уникална фасада на жилищен небостъргач в Сингапур

Ardmore Residence е 36 – етажна жилищна сграда, намираща се в близост до луксозния търговски район Orchard Road в Сингапур. Органичната фасадата е внимателно проектирана като част от план, който осигурява   панорамни гледки  и дневна светлина, без да прави компромис с вътрешния комфорт. Архитектите, вдъхновени от тучните градски градини и заобикалящи ги зелени площи от изток и  запад,   проектират  Ardmore Residence  с  ландшафтна  концепция, която се повтаря в непрекъсната линия.

UNStudio започва работа по Ardmore Residence още през 2006 г. и сега жилищната кула най-накрая е завършена. Тази кула е уникална по своя дизайн и форма в сравнение с околните подобни сгради. Кулата е повдигна леко от нивото на земята, за да се създаде по-голямо пространство за градина. Жилищната част започва на 8-ия етаж, като уникалното етажно разпределение е внимателно планирано, предвид панорамните гледки, слънчевата светлина и сенките.

„Фасадата на Ardmore Residence е високо текстурна и е в унисон с организацията на отделните апартаменти, предоставяща както обширна дневна светлина към уникалните жилищни пространства така  и панорамни гледки към Сингапур „, обяснява Бен ван Беркел.
 „Фасадата допълва уникалната визия на сградата в квартала, с нейните пластови контури, простиращи се извън четирите фасади и предоставящи различни профили и перспективи. „

Източните и западни фасади са внимателно контролирани с жалузни решетки и вдлъбнати прозорци , а южните и северните страни са по-отворени, но все пак подходящо сенчести. Извитите прозорци, двойните височини на балконите и структурните елементи, смесени във фасадата, създават чувство за цялостност  и вътрешна атмосфера, кореспондираща с екстериора. Моделът на фасадата се повтаря на всеки четири етажа от сградата.

 

3

3

3

3

Може да харесате още...