Уникална, изискана и креативна фасада от Tecglass в град Пуна

Tecglass

FG Glass даде живот на въображението си в сътрудничество с Tecglass technology.

FG Glass е една от най-големите компании за обработка на стъкло за архитектурни цели в Индия. Партньорството ѝ с испанската компания Tecglass и продукти като DigitectureTM (продуктова линия за дигитален печат с неограничени възможности за дизайн) без съмнение е правилният избор за реализиране на нейните идеи.

Tecglass

Проектът в Пуна цели да създаде сграда, която се явява като продължение на околната среда и се вписва в нея. Фасадата е проектирана така, че да създаде уникална атмосфера и да интегрира визуално близките дървета.

Дизайнерите създават огромно графично дърво с идеята да пресъздадат природната среда, без да забравят необходимостта от енергийна ефективност според индустриалните параметри.

Интензивните цветове на Jetver Ultra inks, особено в ярките и разнообразни нюанси на червено, жълто и оранжево, улесняват постигането на желания ефект. Предвид изключително високата им устойчивост на износване, абразия, UV лъчи и климатичен стрес, Jetver Ultra inks са идеалният избор за този вид нанасяне върху повърхността на фасадата.

Tecglass използва софтуер за визуализация, за да създаде идеалната комбинация от цветове и да получи точен резултат. Ключов фактор за постигане на такова невероятно творение е възможността за работа с този софтуер, който позволява да се създаде необходимата композиция така, че предвидените в проекта повърхности да се пренесат върху фасадата.

Г-н Тарик Качвала, директор на FG Glass Industries Pvt. Ltd., е  ентусиазиран от постигнатия краен продукт и отбелязва безкрайните възможности на дигиталния печат върху стъкло.

„Ние сме много горди от проекта, който е завършен за рекордно кратко време с помощта на технологията за печат на Tecglass, която гарантира високото качество. Невероятният ни екип и възможностите на принтера Tecglass vitro jet FC ни позволиха да разширим границите на нашето въображение и да поемаме предизвикателства, за да постигнем естетически зашеметяващи резултати, пример за което е фасадата в Пуна.“

Може да харесате още...