Уникална зелена къща в Лисабон

Обичате ли природата? А обичате ли я толкова много, че да пренесете част от нея върху къщата си? Идеята за зелена къща не е само фантазия в главата на някой еко архитект, ами реален факт. В престижния дипломатическия квартал на Лисабон може да откриете House in Travessa do Patrocino. Къщата е „облицована“ отвън с различни зелени и цветни растения.

Ако трябва да сме точни, растенията върху външните стени на House in Travessa do Patrocino са от 25 различни вида и наброяват около 4500. Безспорно с тях фасадата на къщата се променя изцяло и придобива един свеж и неповторим вид. Дори съседните дървета бледнеят на фона на светната градина, позиционирана върху стените на къщата.

Очевидната връзка с природата обаче, не е единственото, което може да ви впечатли в House in Travessa do Patrocino. Всъщност отвътре къщата има модерен изчистен дизайн и множество удобства. Виртуалната разходка из нея би изглеждала по този начин: гараж на приземния етаж с директен достъп до улицата, три спални и две бани на първия етаж и огромна всекидневна и кухня на втория етаж.

От втория етаж има връзка към покрива, където ви очаква поредната приятна изненада – правоъгълен продълговат басейн, който се простира по цялата дължина на къщата. В него човек може да плува под жарките лъчи на португалското слънце. Гледката от покрива също има с какво да впечатли. Тя предлага изглед към площада и стария град в Лисабон.

tialoto.bg

 

Може да харесате още...