Универсална система за обков за високи изисквания

Winkhaus

Winkhaus, производител на прозоречна техника, системи за заключване на врати и организация на достъпа, отдава голямо значение на доверителното сътрудничество с клиента. Пример за това е компанията König, която работи с Winkhaus от 2016 г. насам и вече е прехвърлила производството на прозорци към хардуерната система на Winkhaus „activPilot“.

Всеки, който поръчва своите прозорци, входни врати или слънцезащитни продукти от König, може да е сигурен, че поръчката му е в най-добрите ръце. Семейната фирма Кьониг от северната част на Шварцвалд от доста време обработва заключващи устройства за врати от Winkhaus. След това преобразува и производството си на прозорци. Основана през 1870 г. като стъкларска работилница König съществува почти толкова дълго, колкото и Winkhaus (от 1854 г.).     Гамата се допълва от слънцезащитни елементи, повдигащи се и плъзгащи се врати и мрежи против насекоми. Надеждността, качеството, иновациите и добрите технологични свойства са важни за König при избора на доставчици. От 2016 г. насам фирмата има най-добрия опит с бравите за врати на Winkhaus. Клиентите му все по-често изискват удобството, предлагано от автоматичните и моторизирани заключващи системи. Със системите на Winkhaus „autoLock AV3“ и „blueMatic EAV3“ той разполага с подходящите продукти в своята гама, които съчетават високо ниво на сигурност (до клас RC3) с удобство и дълъг експлоатационен живот. През пролетта на 2020 г. производството на прозорци също беше прехвърлено на Winkhaus.

Winkhaus

С помощта на „activPilot“ компанията König произвежда прозорци и френски врати от пластмаса за различни изисквания. В допълнение към издръжливостта, основният фокус е върху иновациите. Големи тежки прозорци, прозорци с повишена устойчивост на взлом или прозорци за здравословна вентилация – всичко това може да се реализира с модулната система „activPilot“. По-специално, обковът „activPilot Comfort“ на Winkhaus, който предлага паралелно регулиране като допълнителна функция за отваряне, целяща проветряване на помещенията без течение – важна преднина за производителя в пазарна среда.

Системата е лесна за управление и може да осигури висока устойчивост на взлом по време на вентилация. Предлага се в голямо разнообразие от версии: с ръчно управление или моторно задвижване, като решение за безпрепятствено движение и за специални формати.

König Fenster се сблъсква и с нарастващо търсене на френски прозорци с прагове без бариери. За тази цел Winkhaus предлага разнообразна гама от фитинги, която позволява дори защита от взлом до RC2. Това включва модули за прагове без бариери с височина 20 мм. Плочите за затваряне и за навлизане на Winkhaus се монтират на едно ниво с подовия праг и позволяват използването на повдигача на крилото Winkhaus „FH“ на принципа на люлка.

Кьониг има достъп и до гамата на Winkhaus, ако е необходим праг от нула милиметра. Благодарение на иновативната система за затваряне, строителството на ниво етаж е успешно и с ефективна защита срещу взлом. Обковът е подходящ за врати и прозорци с възможност за завъртане/накланяне, които могат да се проектират и като елементи за лицева плоча. Плавно движещата се ключалка с люлееща се клапа в средата на долното крило осигурява лесно управление и висок клас на сигурност (до RC2). Освен това неактивното крило се отваря и заключва удобно само с няколко стъпки благодарение на лесната за използване технология за монтиране на лицевия панел.

Добре обмислената система спестява време при производството. Например не е необходимо фрезоване на профила на крилото, което рационализира монтажа. Съхранението на компонентите също не изисква много усилия, тъй като те се комбинират с останалите от стандартния фитинг „activPilot“.

Снимки: Winkhaus

Може да харесате още...