Уплътнение за врата BBS на Hörmann

За товарни пунктове без собствена козирка доставката може да се допълни с предлаган като опция защитен капак. Той защитава уплътнението за врата BBS от атмосферни влияния.

Херметично товарене/разтоварване на малки транспортни средства.

На фона на бума на онлайн търговията и все по-голямата разпространеност на бусовете от клас Sprinter компания Hörmann разработи уплътнението за врата BBS за малки транспортни средства. Новото решение е насочено преди всичко към куриерските фирми и други фирми с автопарк от малки транспортни средства.

Бумът на онлайн търговията води до увеличаване на обема на директните доставки до домакинствата, а тези доставки по правило се извършват с бусове. За да бъде товаренето им в товарния пункт оптимално, Hörmann предлага уплътнението за врата BBS, което е съобразено с потребностите на дистанционната търговия и на куриерските фирми.

Уплътненията за врата защитават стоките на рампата от атмосферни влияния, предотвратяват течението и минимизират загубите на топлина в халето. Така те допринасят за създаване на по-здравословна работна среда и намаляване на разходите за енергия.

Новото уплътнение за врата BBS на Hörmann е специално конструирано за товарене и разтоварване на малки транспортни средства. Коничната му форма приляга оптимално към транспортното средство и гарантира товарене/разтоварване без луфтове.

Ефективността им обаче е гарантирана, само ако са съгласувани със скачващите се към пункта товарни средства. Въпреки наличието на решения като делимата индустриална врата Parcel Walk, която позволява едновременно използване на товарния пункт за камиони и за бусове тип Sprinter, търсенето на по-малки, точно съответстващи системи нараства.

Уплътнението за врата BBS се състои от три възглавници, запълнени с пенопласт, които осигуряват оптимално уплътняване между превозното средство и товарния пункт. Дизайнът е оптимизиран за Mercedes Sprinter с висок покрив и година на производство след 2006 г., поради което е подходящ също и за произведените до 2017 г. VW Crafter с идентична конструкция. Коничната форма на черните възглавници е прецизно адаптирана към техните габарити, така че да приляга плътно към контура на задната стена на най-разпространените типове малки транспортни средства.

Като опция е възможно горната възглавница на уплътнението за врата BBS да се достави с изрязан отвор за камерата на гърба на бусовете.

Функционалността е гарантирана също и при крилни врати с ъгъл на отваряне 180 и 270 градуса. При необходимост компания Hörmann ще разработи и произведе и други решения по мярка, предназначени за друг тип превозни средства.

Товарните пунктове без козирка изискват допълнителен защитен капак, който също може да бъде доставен от Hörmann. За безпроблемно скачване на бусове със задна камера е възможно по желание горната възглавница да се достави със съответно изрязан отвор.

Може да харесате още...