Уплътнения за врати и прозорци от Primo

„Можем да го уплътним“ – това е мотото на Primo GmbH – специализираният производител на уплътнения за прозорци и врати от Хамбург, Германия. Мисията на компанията е да разработва и произвежда уплътнения от всякакъв вид за всички видове продукти за прозорци и врати, без значение колко сложни са те.

Primo разработва и произвежда уплътнения за всички видове врати и прозорци – било то дърво, алуминий или комбинация от двете. С почти шестдесет години опит в бизнеса, не е чудно, че Primo има стабилно ноу-хау, за да посрещне нуждите и на най-взискателните клиенти. В много случаи производителите на прозорци и врати изискват специализирани профили и уплътнения, които на свой ред изискват специални екструзионни инструменти и специален състав на материала на профилите.

Някои профили се произвеждат като моно-екструдирани, което означава, че са изработени от един вид материал. Възможно е обаче да се ко-екструдират материали, което може да позволи включването на корда в профила, за да се подобри здравината или да се добави защитен слой в самия процес на екструдиране. Всъщност, Primo може да екструдира профили, съставени от до четири различни вида материали, известно като четворна екструзия. Това дава на клиента почти неограничени възможности в дизайна на продукта. Възможно е създаването и на профили, които са със специални свойства като антибактериални, противогъбични или огнезащитни. Освен това може да се добави глицеринов филм, който да улесни монтажа на профила.

Компанията произвежда профили и уплътнения както за нови конструкции, така и за ремонтни проекти, базирани на всички видове материали: PVC, TPE, TPE-пяна, силикон, TKS и т.н.

Може да харесате още...