Урок по наслояване на цветове

Две плюс две не е равно на едно!

Обичате цветовете и стъклото? Разпалете въображението си! Цветовата система Vanceva® ви дава повече от 17 000 цвята! Ето най-добрите трикове и съвети, за да накарате вашия проект да засияе.

Използването ѝ е лесно и тук отговаряме на някои от най-често задаваните въпроси.

Ами, пропускливостта на видимата светлина (VLT)?

Лесно е да направите избора си толкова прозрачен, полупрозрачен или плътен, колкото желаете. Ключът е управлението на VLT. По-високите стойности позволяват повече видима светлина да премине през междинните слоеве, докато по-ниските стойности я намаляват.

Ами, ако искам моят избор на цвят да ми осигури уединение?

Към вашата комбинация добавете междинен слой бяло, като Arctic Snow от колекцията Vanceva White. Arctic Snow осигурява средно дифузно VLT (~65%) без пълна непрозрачност.

Бих искал различни цветове за всяка страна на стъклото. Мога ли да направя това?

Да! Поставете Polar White, който има нисък VLT (~7%), в средата на два цветни междинни слоя за различен цвят от всяка страна на стъклото. Или пък поставете цвят само от едната страна на Polar White, за да постигнете двустранен цвят с една бяла страна. Всички ламинати от тази конструкция ще бъдат от почти до напълно непрозрачни.

Дебелината на междинния слой променя ли цвета?

Някои от нашите междинни слоеве се предлагат с дебелина 0,38 мм и дебелина 0,76 мм. Това може да ви накара да се чудите дали дебелината променя интензивността на цвета. Отговорът е отрицателен.

Цветовете на Vanceva осигуряват еднакъв нюанс и VLT, независимо от дебелината на междинния слой. Така че, независимо дали имате 0,38-метров или 0,76-мм слой, и двата осигуряват еднакъв VLT и оттенък. Интензитетът на цвета и VLT остават същите, независимо от дебелината на предоставения междинен слой за това обозначение на цвета.

Удвояването на междинния слой постига ли същите резултати като използването на по-дебел междинен слой?

Тук става трудно! Удвояването на от 0,38 мм не дава същите резултати като използването на слой от 0,76 мм със същото цветово обозначение.

Подреждането на два слоя от 0,38 мм осигурява същия оттенък като предоставения слой от 0,76 мм. Два слоя от 0,38 мм обаче ще бъдат значително по-тъмни. Някои от нашите най-популярни междинни слоеве на Vanceva Earth Tones се предлагат в две дебелини, така че този въпрос се задава често. Общият междинен слой за ламинат може да бъде слоеста конфигурация от един цвят и прозрачен междинен слой – бъдете внимателни, когато посочвате!

Програмиране на кода: Как да добавям слоеве?

Можете лесно да навигирате с въпроси за избор на дебелина и да насочвате VLT с цветовия код на Vanceva. Редът на наслояване се определя от цветовия код. На всеки цветен слой на Vanceva съответства код от един символ. Тъй като могат да се комбинират четири слоя, кодът ще има четири знака – всеки идентифициращ един междинен слой.

Тези четири знака извикват точния ред на слоевете. Важно е тази поръчка да се спазва стриктно по време на ламиниране. В противен случай отразеният външен вид на цвета ще се промени от оригиналната спецификация.

Подреждането на цветни слоеве е лесно, а разбирането на цветовия код е още по-лесно. Например, комбинирайте жълто (код 4) със синьо (код 6), за да създадете цвят на Vanceva 0046, представляващ правилния ред на използваните междинни слоеве. Можете да добавите трети междинен слой като сив (код 7), за да засенчите цвета. Новият окончателен код вече е 0467. За да го направите полупрозрачен, можете да добавите четвърти слой от бялата колекция. Арктическият сняг (код 9) ще направи кода 4679. Всеки слой е с дебелина 0,38 мм.

Визуално обяснение – как да зададете цвят и дебелина.

Може да харесате още...