Усъвършенстваните системи на Alumil в грандиозен проект

Alumil

Ayia Napa Marina е един от най-важните строителни проекти в Кипър и в по-широкия регион на Източното Средиземноморие. Alumil участва в строителството на сградата, която е запазена марка на пристанището – Центъра за събития. Това е модерно място за провеждане на събития, което има амбицията да се превърне в магнит за посетителите и бизнесмените, пристигащи на острова на Афродита.

Спиращ дъха дизайн

Елипсовидната структура представлява архитектурен шедьовър, който създава усещане за поток над морето. Архитектурното бюро Smithgroup JJR, отговорно за проекта, е взело предвид близостта до морето и крайният резултат е изключително добре балансиран. Металната рамка се допълва идеално от изработените по поръчка алуминиеви окачени фасади, а извитите алуминиеви ламели обграждат конструкцията и осигуряват по-добро засенчване.

Alumil

Предизвикателствата при строителството

Уникалността на конструкцията с извитата форма е специално предизвикателство за екипа на Alumil, тъй като всички системи трябва да бъдат адаптирани към нея. Така всяко парче алуминиев профил или стъкло, използвано в проекта, е уникално, а позициите на анкерите на окачената фасада и ламелите трябва да бъдат предварително определени. Местоположението на проекта в крайбрежна зона също така изиграва съществена роля за последвалата обработка на повърхността (анодиране), за да се осигури пълна защита срещу риска от корозия.

Какво казват нашите партньори

За да бъде успешен един толкова мащабен проект, какъвто е Центърът за събития, са необходими координация и гладко сътрудничество между всички участващи страни. Alumil притежава дългогодишен опит в мащабни проекти по целия свят и от самото начало с готовност предлага своя опит и предоставя решения навсякъде, където това се счита за необходимо за напредъка на дейностите. Според г-н Янис Лиасидес, ръководител на архитектурния отдел на M. M. Makronisos Marina Ltd., „приносът на Alumil за крайния резултат беше значителен и до такава степен решаващ, че се стигна до проектирането на изцяло нови продукти.“ Както подчерта г-н Лиасидис, „безрезервно бихме препоръчали Alumil като идеален партньор за проекти с подобна сложност“.

Alumil

Богатият опит на отдела за международни проекти на компанията и съответния отдел за научноизследователска и развойна дейност допринася изключително много за прилагането на конкретна стратегия за постигане на резултатите и за предоставянето на индивидуални решения, специално за нуждите на този проект.

В сградата е инсталирана система за окачени фасади Smartia M7, характеризираща се с високоенергийна ефективност и профилна устойчивост, специално адаптирана към елипсовидния дизайн на проекта. Освен това е използвана система за слънцезащита Smartia M5600, която със своите елипсовидни жалузи придава изключителна естетика на проекта. Усъвършенстваната система за сгъваеми врати Supreme SF85 естествено и функционално допълва цялостната проектна визия.

За повече информация – Алумил България.

Може да харесате още...