Успех за Baufen на изложението SEEBBE в Белград

От 13 до 17 април 2010 г. в Белград се проведе 36 Международно строително изложение SEEBBE (South East Europe Belgrade Building Expo), в което взеха участие повече от 1000 фирми от над 10 държави.

Бултем ООД – Хасково е една от малкото български фирми, която се представи на този значим за Югоизточна Европа бизнес форум. Фирмата присъства на пазара на алуминиеви и PVC профили повече от 10 години, като работи с клиенти и партньори на вътрешния и външен пазар.

В рамките на две години тя успява  да разработи нова профилна система за прозорци и врати и да създаде собствено производство на PVC профили в гр. Хасково. С помощта на австрийски специалисти е стартиран проект „BAUFEN Profile System”, базиран на постиженията и опита на водещи фирми в тази област, като основната цел е да се постигне висококачествен, естетически издържан и функционален продукт на конкурентна цена.

Една година след успешния старт на производството на профилите BAUFEN, фирмата започва да реализира продукцията си и на външните пазари. Целта й е да стъпи и на съседния сръбски пазар, а международният строителен панаир в Белград е една възможност за постигането й.

За представянето на Бултем ООД на изложението разказва г-н Димитър Гочев, управител на дружеството.

 „За първи път представихме нашата продукция в западната ни съседка и мога да кажа, че за нас това участие бе изключително успешно. Търговци и производители на дограма от Сърбия, Хърватска, Македония, Босна и Херцеговина проявиха голям интерес към нашата дейност. Създадохме успешни контакти с търговци от тези страни, като в най-скоро време ще бъде изградена дистрибуторската ни мрежа в Сърбия.

Фокусът в представянето на фирмата по време на Белградското изложение беше 4-камерната профилна система BAUFEN ClassLine 60 и аксесоарите към нея.

На база иновативните технологии и разработки в тази област представихме продукт, който отговаря на всички Европейски изисквания за опазване на околната среда и здравето на човека. Не случайно посетителите на щанда се интересуваха най-вече от суровините и технологиите за изработката им.

Търсенето на профили е свързано и с последните европейски изисквания за използване на безоловен стабилизатор при изработката на профили. Република Сърбия не е в Европейски съюз, но сръбските фирми се вглеждаха в профилите, отговарящи на последните европейски изисквания, а именно – за използване на безоловен стабилизатор.

Профилите BAUFEN ClassLine 60 са екологично чисти, благодарение на изпозвания калций-цинков стабилизатор, заменящ вредните оловни стабилизатори.

BAUFEN ClassLine 60 е сравнително нова на пазара четирикамерна профилна система с оригинална визия и специфични характеристики:

– базова ширина – 60мм;
– 13 мм отстояние, което прави системата съвместима с всички европейски марки обков;
– уникален дизайн – специфичните плавни овали от външната страна и различната форма на стъклодържателя;
– нова конструкция на вътрешните камери, гарантираща по-високи нива на шумоизолация;
– дебелината на стените на вътрешните камери 2,7 мм;
– гладка повърхност с гланц и висока степен на белота;
– допълнително оребреност на металния усилител, с което се подобрява статиката на системата. За намаляване на разходите и улеснение на призводствения процес е разработен еднотипен метален усилител за основните профили – каса, крило и делител.
– интегриран TPV уплътнител, гарантиращ водоупътняване и висока степен на топлоизолация при температурна амплитуда от -50°C до +60°C;
– улеснено водоотливане, благодарение на разширените външни камери;
– монтаж на обкова през минимум 3 стени, с което се осигурява по-голяма здравина на захващане;
– стъклопакет от 24 мм до 28 мм.

Възможността за прилагане на алуминиева капачка в системата ClassLine 60 предизвика интереса на голяма част от посетителите на фирмения щанд в Белградското строително изложение. Допълващите профили допринасят за повишаване качествата на дограмата и по-продължителната й употреба, като същевременно й придават ефектен външен вид. Разработени са така, че да се монтират лесно дори и на готов прозорец.

ClassLine 60+ удължава живота на прозореца, като го изолира от външната среда.
Предимствата на системата са:
– перфектна защита от UV лъчение и максимално удължаване живота на прозореца;
– подобрена топлоизолация, благодарение на своеобразно образуваната пета камера;
– неограничени възможности за оцветяване – от различни нюанси на бяло, синьо, сиво, зелено и червено, до актуални дървесни декори – (златен, светъл и тъмен) дъб, орех, ясен и бор.
– възможност за реновиране и промяна на визията на монтирани или стари прозорци.

Профилите Baufen се произвежда само от висококачествени суровини на водещи европейски производители. Модерният завод за екструзия на PVC профили е оборудван от реномирани производители – GREINER Extrusion – Австрия и Krauss Maffei – Германия. Производството във фирмата се осъществява и контролира от специално обучен от австрийски специалисти персонал, а качеството на готовата продукция се контролира от специализирана лаборатория.

Това са предпоставки за изпълнение на основната идея на дружеството, а именно – производство на наистина качествен продукт.

Затова е обясним и интереса на чужди производители и търговци към продуктите Baufen по време на изложения като Белградското SEEBBE.

Очаквахме по-голямо участие на български фирми на това значимо за региона изложение. За разлика от други европески страни, България бе представена само от 4 фирми. Това бе изключително добре организирано изложение на завидно високо ниво.“

Повече техническа и друга информация за фирмата и произвежданите продукти ще намерите на сайта й www.baufen.bg или чрез дистрибуторите в цялата страна.

Може да харесате още...