Устойчиви на изпитанието на времето! Мислете Trespa!

Дълъг живот и качество!

Международната компания Trespa International B.V, представена в България от Оркикем ООД, е лидер в разработването и производството на висококачествени HPL панели за вентилируеми фасади.

Единствения по рода си продукт Trespa Meteon e произведен по уникална технология, която гарантира неговата устойчивост във времето.

За да бъде демонстриран изключително дългия експлоатационен живот на HPL панелите, Trespa ревизира част от своите проекти изпълнени през 80-те и 90-те години.

Направено е сравнение между мостри от оригиналните фасади и нови току що произведени Trespa Meteon панели.

Резултатите от проучването показват, че при изпитаните продукти съществува минимална или незабележима разлика, което потвърждава, че Trespa Meteon запазва своя удивителен външен вид през годините.

Правилният избор за бъдещето!

Trespa Meteon е идеалният продукт за продължително излагане на атмосферни условия – слънце, дъжд, студ. Създаден е за използване при фасади с минимална поддръжка, Meteon е плътен и издръжлив на механични въздействия, както и устойчив на атмосферни влияния. Trespa Meteon остава изборът на архитектите днес, защото могат да бъдат сигурни, че той ще определя градския пейзаж и утре.

Проект: Полицейски участък
Местоположение: Ротердам, Холандия
Функция: Обществена сграда
Архитект: C. van Strien
Цветове: А12.6.3 Wine Red
A03.4.0 Silver Grey

“Сградата се намира близко до главен път и в близост до метростанция, разположение, което рано или късно води до повреждане на фасадата поради голямото количество прах и замърсяване.  През 1988 г. ние избрахме панелите Trespa. През 2008 г., когато стартирахме разширение на сградата, разбрахме, че сме направили правилния избор тъй като новите панели Trespa, произведени през 2008г. перфектно съответстваха на тези, монтирани през 1988г. Цялата система – изолация, подконструкция и панели бяха все още в отлична форма.”

Facility Manager Zuidplein Police Station

Проект: UMC St. Radboud
Местоположение: Ниймеген, Холандия
Функция: Болница
Архитект: Croonen Architecten Ingenieurs, Fred Meerdink
Цветове: M51.0.1 Aluminium Grey
А22.4.4 Brilliant Blue
A32.7.2 Dark Green
A90.0.0 Black

“Болничната среда е много бързо развиваща и променяща се и по това време скоростта и икономиката бяха основните съображения за нашия клиент. Когато 10 години по-късно стартира разширение на болницата, Trespa Meteon е избран отново поради същите съображения и за да се запази цялостната визия на сградата. От тогава са правени още няколко разширения, а фасадата на основната сграда e вечна, недокосната от времето, защото е проектирана да бъде такава.В допълнение, винаги съм намирал близостта на Trespa до архитектурната общност за впечатляваща и вдъхновяваща.”

Fred Meerdink – Croonen Architecten

Проект: Информационен център – Университет
Местоположение: Барселона, Испания
Функция: Университет
Архитект: Jordi Fabre
Цветове: A25.7.1 Iron Grey

“Като цяло сградата все още изглежда по начина, по койтое изглеждала от първия ден, с благородно стареене. Бих казал, че обликът й все още пасва на идейния проект. Тогава се чувствах комфортно с Trespa Meteon – и поглеждайки сградата отново, материалът се представя много добре.”

Jordi Fabré – Architect

Trespa Meteon – Устойчиви на атмосферни влияния и стабилност на цветовете

Директна слънчева светлина, дъжд – дори киселинен дъжд – не причиняват никакви поражения върху панелите Trespa Meteon. Като резултат цветовете няма да се променят значително за поне 10 години, запазвайки вида на фасадата такъв, какъвто е бил първоначално.

Trespa Meteon – Здрав и устойчив

Здрав и устойчив на механични въздействия Trespa Meteon може да бъде монтиран лесно и бързо. И все пак продуктът е проектиран да запази формата и цвета си дори в най – взискателни екстериорни приложения при най – тежки условия.

Trespa Meteon – Минимална поддръжка

Trespa Meteon има гладка и непореста повърхност, така че не се нуждае от покрития или защитно покритие, за да остане красива и трайна във времето.

Trespa International B.V. е международна компания, лидер в разработването и производството на висококачествени HPL панели за вентилируеми фасади, балконни системи и интериорни приложения.

Собствени патентовани технологии дават възможност на Trespa да произвежда изключително дълготрайни материали, като поставя най-високи стандарти на строителство, стил на живот и грижа за околната среда.

Екипът на Оркикем ООД е на Ваше разположение относно: технически решения, продуктови каталози, мостри, цветови селектори, продажбени условия.

Може да харесате още...