Устойчиво на корозия стъкло

Pilkington

Стъклото може да се използва отлично като естетичен елемент на дизайна в интериора. Особено в банята и спа-помещенията, прозрачността и блясъка на стъклото допринасят за висококачествена, модерна и изискана атмосфера. Благодарение на специалното си покритие, новият продукт на немската компания Pilkington, наречен OptiShower™ осигурява дълготрайно, неподправено удоволствие от стъклото.

Pilkington

Ако стъклените повърхности са изложени на много висока влажност за дълъг период от време, това може да доведе до захабяване на стъклото (корозия на стъклото): повърхността изглежда матова, мътна или млечна, както е известно от чашите за пиене след много изплаквания. Корозията на стъклото е бавен процес, но за разлика от отлаганията на варовик, които са лесни за премахване, корозията на стъклото е непоправимо увреждане на повърхността.

Pilkington

Здравото антикорозионно покритие на Pilkington OptiShower ™ предпазва стъклото от атмосферни влияния чрез трайно предпазване на стъклената повърхност от външни химически и физически влияния. Цветово-неутралното покритие е трайно свързано със стъклото по време на производството му при около 600°С. Затова Pilkington OptiShower ™ е идеално за употреба в помещения с висока влажност и остава чисто и кристално прозрачно през целия живот на стъклото.

Вижте също...