В близо 900 училища в страната текат ремонти

????????????????????????????????????

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи, че в близо 900 училища в страната има ремонти – както основни, така и козметични. Близо 100 са училищата, които се ремонтират изцяло по Оперативната програма „Региони в растеж“ и по Програмата за развитие на селските региони, също и около 80 детски градини се обновяват изцяло.

В някои училища ремонтите ще продължат и след началото на учебната година, но това няма да попречи на нормалното й започване и осъществяване, заяви министърът. Броят на тези училища намалява, тъй като в момента се полагат максимални усилия, за да няма закъснения в ремонтите след 15 септември.

В големия брой училища, които трябва да бъдат ремонтирани в следващата година-година и половина по тези две програми, очакваме да има ремонтни дейности и по време на учебната година, каза министър Вълчев. За новата учебна година ще бъде открито само едно изцяло ново училищеПрофесионална гимназия по информатика в Бургас, информира министърът. Всички училища в страната – държавни, общински и частни, са близо 2400.

Вижте също...