В Испания построиха къща само за 5 часа

С развитието на технологиите архитектурата се променя бързо. За да задоволят търсенето на потребителите и да опазят околната среда, фирмите все повече се концентрират върху сглобяемите жилища, които могат да бъдат сглобени в рамките на няколко дни – ако не и на часове. Всъщност най-новото сглобяемо жилище, построен от студио [baragaño], се намира във Валдес, Испания и отнема само 5 часа, за да се сглоби.

Елементите, от които е бил сглобен имотът, са изработени за по-малко от 4 месеца.

Поръчката на къщата е била направена от британски ландшафтен архитект, който е решил да се премести със семейството си в Испания. При изработването специалистите са се съобразили с традиционната архитектура на региона и множеството дървени хамбари за зърно.

Има две нива към малката сглобяема къща. Социалните зони са на долния етаж, а всички спални са на втория етаж. Интериорът е семпъл, но удобен, с дървени подове и черно-бели стени. Леките поликарбонатни панели позволяват на естествената светлина да проникне в пространството и да придаде топлина.

Основен елемент на дизайна е метално стълбище, около което се организират пространства. Има дори камина, окачена от тавана на хола. И накрая, архитектите украсяват Montaña House с традиционен широк покрив, направен от местен занаятчия.

   

Може да харесате още...