В Тайван построиха църква със странна форма

Църква във вид на кристална обувка се появи на брега в югозападната част на Тайван. Сградата, която е построена от 320 сини стъклени панели, ще бъде официално открита на 8 февруари, когато е Китайската Нова Година. Храмът е висок 16 метра, а цената му е 23 млн. USD.

Строителството е отнело година и половина, а инициативата за създаването му е на администрацията на известния сред местните хора и туристи ландшафтен парк, на чиято и територия се намира църквата с нестандартна форма.

Сред хората от Запада кристалната обувка създава асоциация с Пепеляшка, но в случая църквата е построена по тъжен реален повод. В края на 60-те години на миналия век поради болест е трябвало да се ампутират и двата крака на бедно момиче на име Вонг. Сватбата й е била планирана, но не се е осъществила и тя е прекарала целия си живот в местния храм.

Неделни служби в новата църква няма да има. Тя е предназначена предимно за провеждането на сватбени церемонии, и като цяло по замисъла на създателите й, за привличане на романтично настроени туристи, или по-точно туристки.

fakti.bg

Може да харесате още...