Вакуумно стъкло Fineo се предлага и в немскоговорящите страни

С малко закъснение, вакуумните изолационни стъкла Fineo от белгийската компания Fineoglass вече се предлагат и на пазара в немскоговорящите страни.

Вакуумното стъкло Fineo се предлага на вътрешния пазар на AGC Glass Europe в Белгия и Холандия от септември 2019 г. и има постоянно търсене. Продуктът сега се лансира и на немскоговорящите пазари и се предлага с множество технически характеристики, които са уникални.

Елегантен, естетичен дизайн

Fineo притежава филигранната естетика на единично стъкло, тъй като се състои от две стъклени плоскости с дебелина най-малко 3 мм, всяка от които има силно изолационно покритие и е отделена от другата само с вакуумен слой от 0,1 мм. За разлика от конкурентните продукти, няма  отвор за обезгазяване – няма нужда от поддръжка, естетиката е значително подобрена и техническите параметри остават постоянни в дългосрочен план. Fineo е идеален за обновяване на съществуващи профили.

Повече комфорт – топ топлоизолация

Новото вакуумно изолационно стъкло има коефициент на топлопреминаване  Ug  0,7 W/(m²K) и изолира при стандартната конструкция толкова добре, както тройно топлоизолационно остъкляване, но тежи 1/3 по-малко, що се отнася до самото стъкло, което позволява повече филигранни профили и монтаж в прозорци на исторически сгради.

В сравнение с конвенционалното тройно топлоизолационно стъкло с две покрития с метални оксиди (ниско емисионното стъкло (Low-E), при Fineo в помещението навлиза 15% повече дневна светлина и шумоизолацията се подобрява с три децибела (RW + Ctr съгласно EN 12758) дори в нискочестотния спектър. Освен това няма загуби на топлина при хоризонтален или наклонен монтаж, което значително подобрява комфорта и енергийния баланс.

Fineo няма никакви конвенционални уплътнения. Вместо това е керамично слят в тясна зона от 5 мм, така изолацията е постоянна за неограничен период от време, освен ако стъклото не е физически разрушено.

Ресурсите се пестят

Fineo е не само технически интересен, но и положителните екологични характеристики на продукта са впечатляващи. Поради филигранната структура, стъклото генерира 30% по-високи печалби от слънчева енергия през студените зимни месеци, отколкото тройното остъкляване със сравним изолационен ефект – това значително намалява нуждата от отопление и защитава климата.

Освен това продуктът не съдържа никакви вредни вещества и е 100% рециклируем. През ноември, когато продуктът се представя на специализираната аудитория на търговския панаир Denkmal, вече важи стриктното сертифициране, съгласно Cradle to Cradle, което улеснява архитектите и проектантите при сертифицирането на сгради според екологичните стандарти като Leed и Breeam.

Може да харесате още...