Външни ролетни щори и сенници за максимална енергийната ефективност

Roto

През пролетта и лятото температурите на тавана се повишават бързо. За ефективна топлинна защита Roto вече предлага външна ролетна щора и външна тента, които допълват покривните прозорци Designo и RotoQ.

За да се повиши максимално енергийната ефективност под покрива, според компанията е целесъобразно още от самото начало покривните прозорци да се оборудват с продуктите на Roto за защита от летните горещини. Те предпазват стъклата на покривните прозорци Designo и RotoQ и вътрешността на сградата от нагряване. По този начин може да се избегне използването на климатици в помещенията, които изискват много енергия и разходи.

Защита от топлина и затъмняване

Благодарение на лесния монтаж, лесното управление и качеството на продукта, външната ролетна щора на Roto Designo Solar е победител през 2020 г. в сравнителния тест на TÜV Rheinland. Тя се сглобява от няколко компонента и се монтира отвътре без пробиване. След това предлага ефективна топлинна защита с алуминиеви ламели и възможност за пълно затъмняване на помещенията. Дори когато покривният прозорец е отворен, той може да остане напълно затворен.

Може да се управлява ръчно, чрез свързване към захранването и с бутон или безжично чрез дистанционно управление. Като алтернатива може да се избере и вариантът Solar. Тук захранването се гарантира от соларен модул и акумулаторна батерия с функция Easy Charge.

Външната тента Roto е подходяща за жилищни и работни помещения, в които е нужна дневна светлина без отблясъци, но трябва да се избегне топлината. Благодарение на устойчивия на атмосферни влияния и здрав материал, външната тента Roto е особено устойчива на износване и издръжлива. Освен това тя е напълно функционална, дори когато прозорецът е отворен. Професионалистите я монтират отвътре само в няколко стъпки, без пробиване и за много кратко време.

Компанията е представена на българския пазар от Roto България.

Снимка: Roto

Може да харесате още...