Въртящата се кула на Rolex в Далас се издига от естествената среда

Rolex

Повече от век часовниците Rolex са признати за класика и се отличават с висококачествен дизайн и прецизно отчитане на времето. Идва време за избор на нова офис сграда в центъра на Далас и тя трябва да отразява ценностите и историята на компания. Rolex Tower постига амбициозните си дизайнерски цели с привличаща вниманието фасада, която се отличава със стъклото Solarban 67 Optigray от Vitro Architectural Glass (по-рано PPG Glass).

Rolex Tower постига завладяващата си форма до голяма степен, благодарение на конструкцията си от бетон и камък, но стъклото Solarban 67 Optigray играе основна роля при постигането на поразителното сливане на природата и архитектурата. Според Грегъри А. Олерс от Tristar Glass, стъклото Solarban 67 Optigray е избрано за проекта защото е в хармония с пейзажа и озеленяването около кулата и дава възможност за чудесни гледки.

„Стъклото Solarban 67 Optigray притежава мек синьо-сив външен цвят, който е много приятен за окото“, обяснява Олерс . „То има ниска външна отражателна способност и е с изключителна енергийна ефективност“.

Rolex

Стъклото Optigray има покритие Solarban с ниска еластичност, което осигурява отлични характеристики на слънчев контрол и предава и отразява цветовете със забележително ясна точност. Когато се покрие с  Solarban 67 в 1-инчово прозрачно стъкло (IGU), стъклото Optigray има видима светлинна пропускливост (VLT) от 38% и коефициент на слънчево усилване (SHGC) от 0,24.

Може да харесате още...