Възможностите на вертикално сгъваемите стени

Skyfold

В отговор на бързо променящия се свят, гъвкавостта се превърна в основен приоритет в съвременния интериорен дизайн. Това обяснява нарастващото търсене на просторни и многофункционални пространства вместо строги, затворени етажни планове – какъвто е случаят с тенденцията за отворени кухни. Тази промяна в пространствените нужди предполага, че проектирането за настоящето и бъдещето е свързано със създаването на пространства, които могат лесно да се адаптират към многобройни употреби: един ден една стая може да е предназначена за голямо събитие, а друг ден може да е необходима за по-малко, по-обособено пространство. Затова материалите, продуктите и другите елементи на интериорния дизайн трябва да отговарят на изискванията, като интегрират технологиите и иновациите, за да създадат гъвкави, но функционални пространства.

Гъвкавостта не означава непременно създаване на големи, отворени и неопределени интериори, тъй като съществува риск от нарушаване на акустиката или загуба на нуждата от уединение. По-скоро става дума за предоставяне на свобода за бързо и лесно проектиране и преосмисляне на пространствата, без да се забравя практичността и естетиката.

В този смисъл акустичните стени на Skyfold се превръщат в идеална алтернатива. Вертикално сгъваемата система може да се използва на всяко място, което изисква разделяне на помещението и да се съхранява в тавана, когато не се използва.

Осигурявайки превъзходни акустични характеристики (до STC 60), функционалната стена позволява бързо и ефикасно разделяне или разширяване на помещенията. По-долу разглеждаме нейните качества и многобройни архитектурни приложения, както като звукоизолираща бариера, така и като елемент на дизайна.

Skyfold

Защо да интегрирате подвижните стени в пространството?

Разбира се, основната причина да включите подвижна стена е, че за разлика от традиционните хоризонтални стени тя спестява ценно пространство. Не само защото се скрива безпроблемно във всеки тип таван, но и защото не изисква място за джобове за съхранение, релси на стената или пода. Олекотената система Skyfold изисква по-малко стоманени конструкции за поддържане в сравнение с традиционната стена и се разгръща чрез завъртане на ключ или с бутон, което означава, че е напълно автоматична и лесна за използване.

Тя включва и автоматични крайни уплътнения за допълнително осигуряване на уединение и акустичен комфорт, както и опционални LED светлини по долния ред панели. Освен всички функционални предимства, тези отваряеми стени могат да подобрят и естетиката на помещението. Skyfold предлага широка гама от варианти на покритие, като плат, винил, дървен фурнир, маркерна дъска, стенопис, стъкло и пластмасов ламинат. Възможно е да се избере един цвят или покритие за цялата повърхност, за да се слее с околните стени, или да се комбинират в различни конфигурации за по-смел дизайн.

И тъй като решението може да бъде проектирано за специализирани среди – включително стъпаловидни и наклонени пространства, пресичащи се стени и между колони – то е подходящо за множество употреби и приложения, от хотелиерски до спортни съоръжения.

Снимки: Skyfold

Може да харесате още...