VEKA AG придоби GEALAN

Veka

VEKA AG укрепва позициите си с придобиването на конкурента GEALAN

Фирма  VEKA AG от Зенденхорст, Вестфалия, производител на ПВЦ профили за прозорци и врати, придоби всички дейности, дъщерни предприятия и филиали на GEALAN Holding GmbH(Оберклоцау,  Бавария), от досегашния собственик – фирмата   Halder Beteiligungsberatung. Цената на сделката, по взаимна договорка на участниците в нея, остава  тайна. Придобиването предстои да бъде одобрено от компетентните органи.  

Gealan

С купуването на GEALAN  – известен конкурент с дългогодишно присъствие  на пазара, залагащ в днешно време на сгратегия за диференциране, групировката VEKA разширява присъствието си на германския, европейския и световния пазар.

Както коментира по този повод Андреас Хартлайф, Председател на Управителния съвет на VEKA AG, предизвикателствата на пазара изискват от VЕКА като водеща фирма в бранша да реагира адекватно. С обединеното ноу-хау  се откриват нови хоризонти  за пазарно присъствие,  повишава се собствената конкурентноспособност, а също така се допринася и за консолидирането на пазара.

Управляваната семейно група VEKA има 3.600 служители в 25 дъщерни предприятия на три континента. От тях 1300 са в централата в Зенденхорст. Постигнатият през 2013 г. оборот възлиза на 793 млн. евро. Над 2200 фирми по света произвеждат ПВЦ прозорци от висококачествени профили на VEKA. С придобиването на GEALAN Holding GmbH  групата добива още по-голяма  тежест, увеличавайки персонала си с нови 1150 служители, а годишния оборот надхвърля 1 млрд. евро.

В България тази сделка ще има отражение върху дейността и на двете фирми. Това означава, че в скоро време ще може да се ползва обединения им опит в областта на екструзията, профилната технология и маркетинга. В заключение  Андреас Хартлайф, CEO на VEKA, отбеляза:  „с това придибиване още веднъж подчертахме нашата сила и значение за бранша в Европа. Работим постоянно затова последователно да подобряваме позициите си на различните пазари“.

Може да харесате още...