Velux слънчев тунел – eстествена светлина на необичайно място

Velux

Вече повече от 5 години ВЕЛУКС България предлага този изключително интересен продукт – Светлинен тунел VELUX. Освен достъп на светлина до вътрешни помещения, той притежава и редица други функции: възможност за избор на аксесоари, за вентилиране на помещението и за вграждане на ел. осветление за тъмната част на денонощието.

Светлинният тунел VELUX е проектиран, за да доставя естествена светлина във вътрешно разположените, най-често тъмни помещения на дома като бани, коридори, стълбища, килери и др.

Светлината прониква през самопочистващо се външно стъкло, преминава през рефлекторна тръба и достига до дифузер, като по този начин осветява помещението. Може да бъде монтиран с еднакъв успех върху скатен покрив с наклон от 15° до 60°, с плоски или релефни покривни покрития, както и върху плосък покрив.

Velux

Светлинният тунел VELUX се доставя в комплект с всички необходими за монтаж части и елементи. Комплектът съдържа вградена черна полиуретанова обшивка, рефлекторна тръба и лесен за монтаж светлинен дифузер с елегантен вътрешен аплик. Външната рамка е снабдена с 4 мм закален стъклопакет със самопочистващо покритие.

Светлинен тунел за скатен покрив – TWF & TWR

Velux

Тунел с гъвкава тръба – TWF
Лесен за монтаж, този светлинен тунел е подходящ за помещения, изискващи дължина на тръбата от 0.4 до 1.5 м дължина. Притежава огъваема рефлекторна тръба с диаметър от 35 см и вътрешен дифузер с двоен, акрилатно изолиран стъклопакет с елегантен бял уплътняващ пръстен.

Тунел с неогъваема тръба – TWR
Светлинният тунел с неогъваема тръба е идеален за помещения, разположени  по-навътре в едноетажни къщи, където разстоянието от покрива до помещението е между 0.9 и 1.85 м. Допълнително може да бъде поставен един или повече удължители, с помощта на които тунелът може да преодолее разстояние до 6 м.

Светлинният тунел е с диаметър 35 см. Тръбата е гладка, с изключително рефлекторно покритие, осигуряващо вътрешно отражение на естествената светлина до 98%.

За правилен монтаж е важно подпокривното пространство да бъде достъпно.

Снабден е с двоен, акрилатно изолиран стъклопакет с елегантен бял уплътняващ пръстен.

Velux

Светлинен тунел за плосък покрив – TCF & TCR

Velux

Тунел с гъвкава тръба – TCF
TCF е светлинен тунел за плосък покрив с гъвкава тръба. Предназначен е за помещения, където разстоянието от долния край на тавана до плоскостта на покрива е между 0.2 и 0.9 м. Притежава огъваема рефлекторна тръба с диаметър от 35 см и вътрешен дифузер с двоен, акрилатно изолиран стъклопакет с елегантен бял уплътняващ пръстен. Външната рамка е изработена от бял PVC материал, покрита е с купол, аналогичен на куполите на прозорци ВЕЛУКС за плосък покрив и е висока 0.15 м.

Тунел с неогъваема тръба – TCR
TCR е светлинен тунел за плосък покрив с твърда тръба за разстояние от долния край на тавана до плоскостта на покрива между 0.85 и 1.85 м, а с допълнителни удължители – до 6 м. Не е необходимо отворът в покрива да е непосредствено над помещението – тръбата и удължителите могат да бъдат поставени под определен ъгъл.

Светлинният тунел е с диаметър 35 см. Тръбата е гладка, с изключително рефлекторно покритие, осигуряващо вътрешно отражение на естествената светлина до 98%.

За правилен монтаж е важно подпокривното пространство да бъде достъпно.

Снабден е с двоен, акрилатно изолиран стъклопакет с елегантен бял уплътняващ пръстен.

Velux

Аксесоари

Velux

Осветление: ВЕЛУКС предлага специална стойка за електрическа крушка ZTL, която се поставя във вътрешността на тунела, така че светлината да влиза в помещението от едно и също място – както денем, така и вечерта.

Затъмнение: В случай, че решите да спрете притока на дневна светлина от светлинния тунел, можете да поставите специален капак ZTK, подобен на щора.

Вентилация: Светлинният тунел не може да бъде отварян. По желание може да бъде монтиран вентилационен адаптор ZTV за по-добър микроклимат.

Изолация: Един от най-новите аксесоари е комплектът за термоизолация ZTB, по-точно за намаляване на U-стойността (термална трансмисия). Комплектът се поставя към вътрешността на помещението и се състои от изолиран ринг в черен цвят и двоен стъклопакет с дифузер.

Дизайнерско решение – Светлинен тунел Ross Lovegrove

Световноизвестният дизайнер Ловгроув създаде уникален продукт, който се добавя към стандартния светлинен тунел ВЕЛУКС. „Капката”, която спечели награда Red Dot за иновативен дизайн, отразява светлината, идваща от тунела и я разпръсква красиво и оригинално в помещението.

Velux

Не е ли страхотно, човек да има такъв гардероб? Не, не заради хубавите обувки, заради дневната светлина, на която можете да изберете тоалета си.

Velux
За повече подробности, посетете www.velux.bg.

Може да харесате още...