Видове профилно стъкло

Lamberts

Компанията Lamberts произвежда лято стъкло, оформено чрез валцуване. Тя използва най-съвременни машини и спазва високи стандарти за качество и опазване на околната среда. Lamberts изработва всички стъкла в съответствие с уникалната концепция EcoGlass и е една от водещите фабрики за висококачествено архитектурно стъкло с най-ниски емисии на CO2.

Linit U-Glass от Lamberts е алкално-варовито стъкло. Това е специална форма на лято стъкло, състоящо се главно от пясък, вар, сода и доломит. Тези суровини се разтопяват внимателно в пещ за лято стъкло. След като бъде извадена от пещта, стъклена лента се огъва в U-образна форма, докато все още е в пластичната си фаза, след което се охлажда и втвърдява. След внимателно контролирания процес на охлаждане листовете се нарязват автоматично до желаната дължина, проверява се качеството и се опаковат на партиди в транспортно фолио.

Linit U-Glass може да се монтира при големи дължини (до 7 метра в зависимост от натоварването от вятър) без междинна опора. Благодарение на високата си статична якост страничните скоби обикновено не са необходими, което оформя фасада с максимален брой стъкла и минимален брой профили на рамката.

Lamberts

Linit S е U-профилирано стъкло с пясъкоструйна вътрешна повърхност, която пречупва и разсейва напълно светлината. В резултат на това контурите вече не се виждат ясно, за разлика от насочената пропускливост. Това създава мек, белезникав оттенък, което прави фасадата Linit по-привлекателна и осигурява допълнителна лекота при ниски разходи, особено когато стъклената фасада е осветена отзад.

Linit с ниско съдържание на желязо

Този продукт е първокласно U-профилирано стъкло. Благодарение на оптимизирания състав на суровината с ниско съдържание на желязо Linit low iron има висок коефициент на пропускане на светлина от около 90%, както и по-висок коефициент на пропускане на лъчението – около 88% (трябва да се вземат предвид обичайните производствени отклонения). Той е значително по-светъл и по-малко зелен от стопеното стъкло при стандартното производство.

Снимки: Lamberts

Може да харесате още...