VIG Technologies – когато прозорецът се превръща в стена

Windows 2

Подобряването на енергийната ефективност на прозорците е непрекъсната грижа от много години. На пазара вече има продукти, които могат да отговорят на енергийните нужди и да осигурят други важни предимства. VIG Technologies LLC е водеща компания в тази сфера като истински „технологичен партньор“, предлагащ закалени вакуумни изолационни стъкла (tVIG™) и лицензи за производство.

VIG Technologies LLC е изключителен дистрибутор на tVIG™ – подразделение на LandGlass Technologies, и притежава към момента 182 патента tVIG™ за производство на вакуумно изолационно стъкло.

glass

Ключът е в икономията на енергия. Според лабораторията „Лорънс Бъркли“ към Министерството на енергетиката на САЩ, енергия за 50 милиарда долара се губи ежегодно от сградите в Америка, като най-слабото им място са прозорците. VIG Technologies предлага решение на този проблем. Единично стъклото tVIG ™ има средна стойност на съпротивлението на топлопроводност (R) от 15.4. Могат да бъдат произведени и специални хибридни конфигурации, при които R стойността може да достигне до 35.1. Това е невероятно и новаторско постижение за прозоречен продукт.

Развитие се наблюдава и в размерите и дебелината на стъклата. Текущo наличният максимален размер е 152×243 см. Много скоро ще се предлага и размер 198×304 см. Дебелината на закалените вакуумни изолационни стъкла може да бъде 0,26 инча (6,7 мм), 0,33 инча (8,3 мм),  0,41 инча (10,3 мм) и 0,48 инча (12,3 мм).

В допълнение към икономията на енергия, стъклата tVIG™ осгуряват висока шумоизолация. Акустичните показатели достигат STC33/OITC 32, което прави помещенията по-тихи и повишава комфорта на обитаване.

tVIG™ получава голямо признание в „Топ 10 продукти за зелено строителство“ през 2018 г. от BuildingGreen и продължава да се разглежда като важно решение за постигане на енергийните цели в нашия свят.

Вижте също...