Високотехнологичен завод за врати ще строят край Пловдив

Нов високотехнологичен завод за секционни врати ще бъде изграден край Пловдив. Той ще бъде инвестиция на Secdoor – най-големия производител на секционни врати в България. Компанията вече притежава терен от 7.5 дка в община „Марица“. Това ще бъде вторият завод на компанията до Пловдив.

Площта на предприятието ще бъде 4500 кв. м, в него ще се произвеждат различни видове секционни врати. Днес 70% от производството на Secdoor е предназначено за индустрията, останалата са гаражни и портални врати за дома.

От дружеството съобщиха, че имат ексклузивен договор с водеща световна компания за производство и износ на секционни врати за 28 държави от Близкия Изток, Азия и Африка. Договорът е сключен за период от три години, а очакваните продажби за 2018 година са от над 1 млн. евро. Във връзка с неговото изпълнение е в ход изграждането на най-големия логистичен център в Азербайджан, като първите врати с марка Secdoor вече са доставени и монтирани.

Досега Secdoor има над 20 хил. врати, реализирани у нас, а експортът е предназначен за държави от Западна Европа, сред които Белгия, Франция и Италия, а също за Балканите – Румъния, Македония и Сърбия.

Може да харесате още...