Vitro Architectural Glass – модерно преобразяване на историческа забележителност

Window 2

Стъклото Solarban® 60 от Vitro Architectural Glass бе избрано да замени 800 прозореца на стаи в историческия хотел „Билтмор“ в Коръл Гейбълс, Маями, където герои и злодеи от Франклин Рузвелт и Бейб Рут до Ал Капоне са се разхождали в елегантното му фоайе. Стъклото отговаря на съвременните енергийни стандарти и в същото време поддържа неутралната естетика на оригиналното стъкло.

Построен през 1926 г. и обявен 70 години по-късно за национална историческа забележителност на САЩ – елитна титла, предоставена на едва 3 процента от всички исторически сгради в страната – „Билтмор“ се нуждае от модернизация, за да остане основен играч на силно конкурентния пазар сред хотелите в региона, но без да бъдат жертвани богатите архитектурни детайли на сградата. Запазването на историческия облик при осигуряване на необходимото осъвременяване на сградите може да бъде един от най-големите проблеми по време на реконструкции.

С избора на стъкло за прозорците на хотела трябва да се постигнат определени естетически изисквания, включително запазване на оригиналния дизайн на дървените прозорци и отговаряне на съвременните стандарти за енергийна ефективност и устойчивост на ураганни ветрове, храктерни за района. След анализиране на възможните опции изборът пада на  Solarban® 60, защото отговаря на естетиката на оригиналното остъкляване и предлага отлична U-стойност, както и устойчивост на силни ветрове.

Solarban® 60

Vitro Architectural Glass специално проектират дървен шарнир с вградена стоманена греда за осигуряване на цялостта на конструкцията и повишена товароносимост. Използвани са стоманени плочи за прехвърляне на тежестта от стоманената греда към стената. Този уникален дизайн позволява на прозорците да преминат тестовете за ураганни ветрове и проникване на вода.

Може да харесате още...