Вижте езерото Гарда, стъпвайки по нов мост от дъски

NaturinForm

Новата велосипедна и пешеходна пътека по крайбрежната алея между Бренцоне и Малчезине на езерото Гарда беше снабдена с 25 моста. Направени са от издръжливите и безопасни масивни дъски Die Kompakte от баварския производител NaturinForm, които служат като повърхностно покритие. Мостовете обхващат скалисти брегови зони, по-малки притоци и пресъхнали корита. Пътеката е асфалтирана и върху бетонните мостове на площ от над 550 м² са положени масивните дъски с дължина между три и дванадесет метра.

NaturinForm

„Липсата на необходимост от поддръжка, устойчивостта на атмосферни влияния и преди всичко безопасността при хлъзгане бяха основни приоритети при избора“, казва Виторио Калиари, който отговаря за развитието на района в администрацията на Бренцоне. С Compact беше избрано покритие, което обещава сигурно сцепление. дори когато е влажно и мокро.

NaturinForm

Масивните дъски от NaturinForm често се използват в зони, разположени до вода и на тераси в близост до басейни. Избраната повърхност гарантира най-високото ниво на устойчивост на хлъзгане R13, потвърдено от TÜV Rheinland. За разлика от дървото, покритията от дървен композит не се раздробяват. С максимална дължина до 13 мм, дебелина 21 мм и повърхност, която може да се използва от двете страни, те могат да се използват по различни начини. Die Kompakte се предлага в кафяво, антрацит и сиво със стандартни дължини 3, 4, 5 и 6 м; възможни са и специални дължини между 2 и 13 м.

Снимки – NaturinForm.

Може да харесате още...