Вижте кой звъни на звънеца вкъщи, докато сте навън

PM 1626 Hörmann und Volkswagen präsentieren Weltneuheit_Bild 1

Посредством системата Infotainment в бъдеще всички водачи на Volkswagen могат да видят кой звъни на звънеца вкъщи, да говорят с посетителя и да отворят гаражната врата.

По време на международното изложение IFA 2016 в Берлин бе представено полезно нововъведение: в бъдеще Volkswagen Car-Net App-Connect може да се свързва с домашния видео домофон на Doorbird. По проекта Volkswagen работи със специализираната фирма за домофонни системи Doorbird и производителя на врати за дома и индустрията Hörmann, който предоставя задвижванията за вратите, както и необходимата предавателна техника.

Електронната търговия продължава да се радва на покачващ се интерес. Избирате докато лежите вкъщи на дивана и купувате с един-два клика на мишката – все оповече клиенти оценяват спестеното по този начин време при пазаруване. То обаче може да се окаже загубено, ако няма никой вкъщи, когато куриерът пристигне и вие трябва да прибирате пратката от близкия куриерски офис.

Doorbird

Водачите на Volkswagen вече не трябва да се редят на дълги опашки. По време на пътуването си посредством системата Infotainnment те могат да разберат, че някой звъни на входната врата в дома им. Техниката позволява да говорите с посетителя и в бъдеще дори да отворите на куриера входната или гаражната си врата без да трябва да използвате смартфона си по време на шофиране.

За въвеждането на тази новост на пазара Volkswagen се обърна към Doorbird и Hörmann, за да представи техниката за първи път в една къща в гр. Потсдам в рамките на IFA 2016.

Hörmann

Със задвижванията за гаражни врати Hörmann, посредством Doorbird-App, в бъдеще може да отваряте вратата от колата си. Това ще бъде възможно и с входните и порталните врати на Hörmann, за които фамилното предприятие също предлага подходящи задвижвания.

Hörmann

Особено горди сме, че със съвместната си работа и нашите иновативни продукти имаме възможност да сме първите, с които Volkswagen представя новата техника.“, каза Мартин Й. Хьорман, лично отговорен съдружник в групата Hörmann. „Да свържеш автомобила с дома си – това допълва идеално идеята за смарт дом.“

Volkswagen обръща внимание, че всички автомобили са съвместими с технологията MirrorLink™. Volkswagen App-Connect (вкл. MirrorLink™) се предлага като опция от май 2015 г. за почти всички модели на Volkswagen.

Може да харесате още...