Впечатляваща фасада и съвременни решения в новата централа на австрийската автомобилна асоциация

Мобилността и скоростта са вдъхновили виенските архитекти Pichler & Traupmann за впечатляващата нова централа на австрийската автомобилна асоциация – „Automobil- Motorrad- und Touringclub“ (ÖAMTC). Новата сграда на стойност 76 млн. евро е издигната на една от най-важните транспортни оси на Виена – югоизточната тангента на градската магистрала А23.

Сградата е с извита стъклена фасада със сложна конфигурация, с открити и прозрачни връзки между помещенията. Ако някой иска, може да наблюдава как се прави техническата проверка на превозните средства от стъклена кабина в централната зона за консултации или директно от чакалнята. Всички зони, от приемната и зоната за консултации, до тестовата зала и офисите, са разположени по вертикална ос. Значението на бързото взаимодействие и обменът между зоните може да се види в централния прозрачен атриум с кръгови балюстради, които се издигат нагоре.

При главните и страничните входове стъклени въртящи се врати на GEZE свързват външното и вътрешното пространство и осигуряват естетическата консистенция на стъклената фасада. Вратата с фино очертани стени подсилва прозрачния ефект на фасадата. Стъклените ръбове са покрити с дискретни алуминиеви профили със заоблен завършек, които придават елегантност на интериора.

.

Може да харесате още...