Вратата може да се заключва и с Bluetooth

Eqiva

Наистина ли е безопасно да инсталирате заключване чрез Bluetooth, което може да се отвори с приложение за телефон? И ако да, коя е най-добрата интелигентна ключалка? Stiftung Warentest проведе редица тестове и победител е ключалката за врати Eqiva на компанията eQ-3.

Функции на Eqiva Bluetooth 

Това, което особено се хареса при ключалката Eqiva е лесното монтиране и боравене при ежедневна употреба. Ако мислите обаче да отворите входната врата от супермаркета или да позволите на посетителите да използват гласов асистент, трябва да изберете различна ключалка. Eqiva няма тези функции, с нея обаче можете да правите следните неща:
– да отворете вратата с помощта на приложението Eqiva Lock;
– да създадете профили за достъп за определени периоди от време на определени хора, като домашната помощница или пощальона;
– да заключвате автоматично вратата, например между 22:00 и 7:00 ч;
– да включите до 8 смартфона;
– да отваряте и затваряте до 8 брави чрез едно приложение.

Използване на Eqiva със скенера за пръстови отпечатъци ekey uno

Идеята за отваряне на вратата чрез приложение звучи практично. Отварянето с пръстов отпечатък е още по-лесно, особено за деца без смартфон. Ето защо eQ-3 и ekey се обединиха. Устройството за заключване на врати Eqiva Bluetooth и скенерът за пръстови отпечатъци ekey uno работят прерфектно заедно. Системата може да бъде научена да разпознава до 20 „пръста“, които могат да отворят вратата по всяко време или в определен ден от седмицата.

Да купувате или да не купувате Eqiva Bluetooth?

Всеки, който преди е имал притеснения относно сигурността на интелигентните устройства за заключване на врати, може спи спокойно с модела на eQ-3. Ако обаче очаквате хай-тек за 80 евро, ще бъдете разочаровани. Интелигентните функции, като отваряне при приближаване, не са достъпни за потребителя. Настройката на Bluetooth връзката обикновено отнема няколко секунди, така че може да почакате пред входа с пълната пазарска чанта в едната ръка и смартфона в другата. Това съобщават някои потребители като негатив.

ekey-uno

Ако се интересувате от достъп чрез сензора за пръстови отпечатъци ekey uno, това е много интересно предложение. Тогава обаче едно от основните предимства на Eqiva се губи – ниската цена. Ключалката и сензорът струват общо около 325 евро.

Може да харесате още...