Врати, които пазят пръстите ви

vrata

Тъкмо детските пръстчета могат бързо да бъдат притиснати или прищипани между ръба на вратата и рамката. Вратите със защита за пръстите, като тези, разработени от компанията Küffner за използване в училища и дневни центрове, могат да помогнат това да не се случва. Първо и най-важно е инсталирането на гъвкави уплътнения за защита на пръстите.

vrata vrata

Освен лентовите ролки, които покриват фитингите, рискът от нараняване също трябва да бъде намален чрез безопасни размери на пролуките. Благодарение на специалната форма на пантите, които са интегрирани в рамката, крилото на вратата се движи на постоянно разстояние около три милиметри около повърхността на рамката. И накрая, при проектирането на фитингите, e отделено специално внимание, за да се осигури голям радиус и така да се избегнат остри ръбове.

vrata

vrata

За различните области на употреба производителят предлага четири различни варианта на крилата на вратите – включително модели, които се характеризират с по-здрав дизайн или отговарят на специалните изисквания за противопожарна защита. В допълнение към различни видове повърхности могат да бъдат избрани и ъглови или кръгли светлинни секции.

Алуминиеви профили, интегрирани в рамки от масивно дърво и фиксирани стъкла

Производителят Küffner е създал тънък фалцов профил специално за връзка с ръчно изработваните дървени рамки. Екструдираната HFI рамка за защита на пръстите интегрира лентовите ролки и създава равна и стабилни връзка с крилото на вратата. Така с възможно най-малка пролука се предпазват детските пръстчета.

vrata

Може да харесате още...