Врати надвишават с 25% теста FD60 за издръжливост на пожар

Yale 1

Отдадена към подобряването на пожарната безопасност в жилищни, търговски и обществени сгради, компанията Yale Door and Window Solutions успешно премина противопожарни проверки за съвместимост с времевия тест FD60 (издръжливост на пожар минимум 60 минути) за редица свои продукти. Противопожарните врати са един от основните елементи на пасивната противопожарна защита на сградите, изпълнявайки ролята на първа защитна линия. Те предоставят онези жизненоважни минути, позволяващи на жителите безопасно да напуснат сградата.

В Yale окомплектоваха и тестваха като завършен комплект AutoEngage брава с многоточково заключване, KM TS007 цилиндър, TS008 процеп за пощенска кутия и TS007 дръжка, 54-милиметрова врата с термо набъбващо уплътнение Lorient. Комплектованата врата покри изискванията  (метод за определяне на пожароустойчивостта на конструктивните елементи) и надвиши времевия тест FD60 с 25%. При проектирането и разработването на този комплект врата Yale работи в тясно сътрудничество с дъщерното си дружество Lorient.

Брет Евънс, технически директор в Yale Door and Window Solutions, коментира: „Имаме широка гама от продукти, които са проектирани да подкрепят акредитацията на противопожарни врати. Всеки елемент от комплекта може да бъде решаващ, тъй като без тези, на пръв поглед малки части, ефективността на противопожарната врата може да бъде значително намалена. Ние всички в Yale сме изключително горди, че този хардуерен пакет дори надвишава изискванията на FD60 теста.“

Пол Аткинсън, търговски директор в Yale Door and Window Solutions, добавя: „Покриването на FD60 за комплектовани врати, съставени от толкова много наши продукти, е пример за постоянните ни усилия да предоставим на клиентите решения, на които могат да се доверят.

Вижте също...