Взломоустойчиви прозорци, врати и фасади от Jansen

Jansen

Конструкционна сградна сигурност със стоманени профилни системи.

Нарастващата нужда от сигурност от страна на живущите и собствениците на сгради се отразява в нарастващото търсене на системи, устойчиви на взлом. Високата устойчивост на стоманата предопределя  избора на стоманените  профили за постигане на най-високите стандарти за структурна сигурност.

Чрез VISS RC4 Jansen предлага на пазара новата усъвършенствана версия на системното решение за защита срещу взлом RC3. Само с няколко допълнителни компонента изпитаната система VISS RC3 се превръща в системно решение VISS RC4, което отговаря на повишените изисквания за сигурност. Конструкцията VISS RC4 визуално е идентична на стандартната фасадна система Jansen VISS. Това позволява реализирането на цялостни концепции без визуални различия.

Jansen

Jansen

 

Новост на пазара е многофункционалната врата Janisol 2 с тествана защита срещу взлом до RC3, едновременно с анти-паник функция. Тя позволява пълна автоматизация и по този начин безконтактно преминаване – аргумент, който не бива да се подценява от хигиенна гледна точка. Системата Janisol 2 EI30 RC3 може също да отговаря на изискванията за противопожарна защита. Сградите или части от тях, които са без изисквания за топлоизолация, могат да бъдат направени устойчиви на взлом с интегриране на системата Economy 60 RC3.

И с прозоречните стоманени системи от Jansen могат да се реализират различни класове за защита срещу взлом (до RC3) и да се постигнат желаните стойности за топлоизолация. Филигранната система за прозорци Janisol Arte например позволява RC2 решения, които отговарят на най-високите архитектурни изисквания. За широки отворени площи системата за врати с повдигане и плъзгане Janisol е друго решение, тествано за RC2.

Jansen

Jansen

Предимство на системните решения от стоманени профили на Jansen е, че може да се реализират без визуални разлики между елементите, a допълнителни изисквания като пожарозащита, устойчивост на куршуми или звукоизолация могат да бъдат интегрирани невидимо. Това позволява лесно, безопасно и рационално планиране и обработка.

Темата за сигурността става все по-важна в много области на съвременното строителство. Независимо дали при противопожарна защита или взлом – системите на Jansen убеждават с изпитани иновативни технологии.

Jansen

Алукьонигщал създаде специална дигитална платформа i.NOW, в която представя акцентите и тенденциите при продуктите на Schüco и Jansen – и това в продължение на цялата година.

На 22.04.2021г. ще се проведе уебинар на български език с тема „Security – Сигурност“ , в който ще бъдат разгледани подробно безпогрешните дизайнерски решения за защита от пожар и влизане с взлом от Schüco и Jansen. Безплатна регистрация за уебинара е възможна на платформата i.NOW – раздел „Уебинари“.

Алукьонигщал е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по профилни системи от стомана.

Може да харесате още...