WaterNest – екологична плаваща къща за почивка и спокоен живот

Проектирана от известния италиански архитект Джанкарло Зема, WaterNest 100 е екологична плаваща къща – за почивка сред природата или направо за живеене сред тишината и спокойствието на горите и реките. Жилището с площ 100 кв. м е изработено от до 98% рециклирани материали, сред които ламиниран дървен материал и алуминиев корпус. Капандури, балкони и големи прозорци обгръщат жилището. Това позволява много дневна светлина да озарява дома. В същото време този подход осигурява красив изглед към брега.

60 кв.м фотоволтаични панели са вградени в покрива, осигурявайки до 4 KWP за вътрешната електроенергийна система на дома. Усъвършенствана система от естествена микро-вентилация и климатизация осигурява ниско енергийно потребление в цялата жилищна среда.

Съоръжението може да бъде разположено на реки, езера, заливи, атоли и в спокойни морски зони. Интериорите са топли и гостоприемни и включват всекидневна, трапезария, спалня, кухня и баня. Кръговото разпределение с 12-метров диаметър позволява домът да бъде конфигуриран като къща (за 1-4 души), офис, лоби бар, ресторант, магазин или изложбена площ.

Създателите на това приятно домашно кътче – дизайнерът и фирмата, която се е наела да произвежда къщата – са готови да предложат и екологични мебели, които да допълват дизайна и да отговарят на най-съвременните нужди.

greentech.bg

Може да харесате още...