XXL остъкление на границите на възможното

Днес прозорците стават все по-големи и по-големи. Съвременната архитектура предпочита максималното остъкляване, което безспорно има естетически качества, но все по-често излиза извън обхвата на нормалното и предизвиква границите на възможното. С все по-големите прозоречни системи и височини на прозорците от 3 м и повече, техническите изисквания също нарастват.

Немската компания Becker 360, дава своите решения в тази област, разработвайки извънгабаритни системи за прозорци, които надхвърлят познатите досега размери. Тези XXL прозоречни системи позволяват реализирането на строго индивидуални проекти и дават още по-голяма свобода на фантазията на проектантите.

Прозорците Becker 360 XXL са напълно подготвени за монтаж предварително във фабриката, което гарантира оптималното качество на стъклените съоръжения и намалява времето за монтаж на строителната площадка. Благодарение на тях може да се реализира изключително отворена архитектура с безпрепятствени преходи между вътре и вън.

Тънката рамка на системата, която е с размер от едва 50 мм и осигурява максимален достъп на светлината и прекрасни панорамни гледки. Благодарение на топлоизолиращото тройно остъкляване в съчетание със специална уплътнителна система се постига стойност на термична защита до uw = 0.63 W/m²K и звукоизолация до 47 dB. Тази система се предлага и с висока защита от взлом от клас RC2.

Може да харесате още...