За блестящ външен вид и срещу корозия

Pilkington 1

Много области от нашата среда и ежедневие са постоянно изложени на висока влажност. Към тях принадлежат например автомивки, кухни, аквариуми или душ кабини в банята. За оборудването на тези зони е необходим продукт със специални качества, който отговаря на високи изисквания.

Стъклото Pilkington OptiShower™ е специално разработено за приложения, при които стъклото често или за по-дълъг период от време е изложено на влага. Специалното покритие е невидимо и напълно прозрачно. Благодарение на модерната технология и най-високите стандарти за качество, Pilkington OptiShower ™ е създаден като иновативен продукт, който може да се използва по много различни начини.

Лабораторните тестове, които симулират процеса на стареене и натоварването на стъклото при високи температури и влажност, дават ясни доказателства: докато обикновеното стъкло показва ясни признаци на стареене, Pilkington OptiShower ™ остава чисто и здраво.

Pilkington 2

Подобни „процеси на изветряне“ познаваме добре от собственото си домакинство: ако чашите често се мият в съдомиялната машина, на повърхността им се образуват млечни облаци, които не могат да бъдат премахнати. Същото се случва например с душ кабините, защото те са постоянно изложени на влага, физически и химически влияния. Този процес се нарича корозия. Това е постепенен процес. За разлика от обикновените варовити отлагания, следите от корозия не могат да бъдат премахнати. След като повърхността започна да корозира, прогресията не може да бъде спряна. Благодарение на покритието си, Pilkington OptiShower™ предотвратява корозията, позволява на водата да се оттича по-добре и повърхостта изсъхва равномерно и бързо. Това опростява почистването и предотвратява образуването на котлен камък. За разлика от повърхността, която е била разрушена от корозия, гладката повърхност предлага по-малко почва за бактерии и мръсотия.

Без значение колко често се почиства Pilkington OptiShower™, покритието не се износва. По време на производството при температура 600° С върху стъклената повърхност се нанася цветно неутрално покритие и то остава неразривно свързано с нея.

Тези отлични качества правят Pilkington OptiShower™ приложим в много области: Баня и уелнес зони (душ кабини, преградни стени; възможност за печат върху стъклото); аквариуми (зоологически градини или у дома) и автомивки; кораби и яхти (парапети, външни стъкла); кухня (стенни панели, гръб).

Може да харесате още...