За по-добра хигиена – отваряне на врати без пипане на дръжки

Хендсфри устройството

Рискът от вируси по дръжките на вратите може да бъде сведен до минимум с помощта на хендсфри устройството за отваряне на врати. Според производителя сглобяването става бързо и лесно.

Дръжките на вратите са сред най-заразените с микроби повърхности. Според американско проучване корона вирусите се задържат върху пластмаса и неръждаема стомана до 72 часа. Мнозина отдавна са наясно с опасността. Поради това в момента можете да видите много хора, които се опитват да отворят врати с лакти.

Хендсфри устройството за отваряне на врати дава решение и позволява хигиенично отваряне на вратата. То е ефективна превантивна мярка. „Това е продукт с високо ниво на полезност“, обяснява Флориан Бекер, ръководител на продуктовия мениджмънт в Krieg, компания за обзавеждане на работни места в офиси и фабрики. „Така не само се повишава нивото на хигиена във всяка компания, всяко съоръжение и всеки дом, но и се амалява заболеваемостта. Устройството също така предпазва от инфекции и патогени, които се предават от един човек на следващия чрез контакт.”

Хендсфри устройството

Хендсфри устройството за отваряне на врати е удобно в истинския смисъл на думата и може бързо да бъде прикрепено към всяка често срещана дръжка на вратата без пробиване. Продуктът може да се използва универсално и пасва, както на кръгли, така и на квадратни дръжки с диаметър от 16 до 24 милиметра. Лесният и безопасен монтаж на ергономичната приставка за дръжка се случва с помощта на решетка и винтове от неръждаема стомана.

Устройството осигурява по-добро сцепление и позволява лесно отваряне и затваряне на вратата чрез натискане на дръжката с лакът. Ръцете не влизат в контакт с дръжката и не могат да предават микроби. Бекер споделя: „В нашата компания това беше една от първите мерки, които използвахме, за да ограничим Covid-19. Защото това намалява предаването и заразяването с инфекциозни заболявания. Може да се възползва от всеки и навсякъде.”

Може да харесате още...