Започва кампания за саниране на малките блокове в Бургас

Община Бургас започва разяснителна кампания как малките блокове да кандидатстват за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност.
Първата среща от кампанията ще се проведе  на 14 януари в сградата на НХК от 18:00 часа.

Експерти от Община Бургас ще обяснят какви са последните промени в Програмата за енергийна ефективност и ще отговарят на поставени въпроси.

В Програмата за безплатно саниране вече може да се включат блокове с по-малко от 36 жилища и тухлени сгради, в които поне 60% от разгънатата застроена площ са апартаменти. За да отговарят на условията, тези кооперации трябва да са проектирани преди 26 април 1999 г.

Условията за участие не са променени. Необходимо е да бъде учредено Сдружение на собствениците по ЗУЕС и подаване на заявление по образец до Община Бургас. Всички образци са качени на официалния сайт на Община Бургас.

За допълнителна информация може да се консултирате с експертите, отговарящи за Програмата на тел. 056 907 294 – Община Бургас, както и на следните мобилни телефони: За к-с „Славейков“ , „Изгрев“, „Зорница“, кв. „Долно Езерово“ и гр. Българово – Диляна Тодорова- 0889 603 696; За ЦГЧ, „Възраждане“, „Братя Миладинови“ и „Лазур“ – Мария Георгиева- 0889 607 142; За к-с „Меден рудник“ и „Победа“- Цветелина Костова – 0889 603 266.

 

Може да харесате още...