Запомнящи се проекти с устойчивото стъкло на Tvitec

Tvitec

One Vanderbilt, New York. KPF Architects.

Открийте най-атрактивните проекти от последната година. Всички те се отличават с висококачествено остъкляване от Tvitec.

One Vanderbilt, New York. KPF Architects.

One Vanderbilt е втората най-висока офис сграда в Ню Йорк с височина от 427 метра. Разработката на строежа достигна цена от над 3 000 милиона долара. 50 000 м стъкло покрива целия небостъргач. Tvitec произвежда изолация с двоен стъклопакет – закалено и ламинирано стъкло с висока степен на сигурност. Фасадата е изпълнена от Permasteelisa.

Нова централа на Le Monde, Париж. Snohetta.

Tvitec

Седалището на вестник “Le Monde” е една от новите архитектурни забележителности на френската столица, благодарение на своя дизайн. Нейната пикселирана стъклена фасада е една от причините да се откроява. Вътрешната система за топлоизолация обаче е осигурена с двоен стъклопакет Tvitec. Общо 6 500 метра стъкло с много ниско съдържание на желязо.

Банка Триодос, Дриберген-Зейст. RAU Architects.

Tvitec

Висококачествените стъкло и дърво маркират изключителния външен вид  на офис комплекс в Холандия като един от центровете на кръговата икономика. Tvitec произвежда 4 000 м троен стъклопакет със слънчево контролно покритие. Компанията за дизайн на фасади Octatube постига истински шедьовър. Поради своята устойчивост, проектът отговаря на най-високата оценка на BREEAM.

Комплекс Хелиос – Централа на ING, Мадрид. Fenwick Iribarren.

Tvitec

Тази сграда получи награда за най-добра офис сграда от Испанската асоциация на офисите и сертифициране LEED Platinum. Tvitec обработи изолационното стъкло със слънчево контролно покритие, което балансира предаването на светлина и икономията на енергия. Фасадата на двата блока е разработена от Proinller и Martifer.

Campus Bocconi, Милано. SANAA Architects.

Tvitec

Новият кампус на централния университет в Милано се откроява с масовото използване на стъкло. Tvitec произвежда изолирани стъклопакети за този проект, дело на италианския дизайнер на фасади Gualini (Costim Group). Също така обработва поливинил бутирал (или PVB) и защитно ламинирано стъкло, за да рационализира акустичните характеристики около образователния комплекс.

Комплекс А2 Плаза, Мадрид. Anaya Arquitectos-Iberdrola Inmob.

Tvitec

Извито стъкло Tvitec с двоен стъклопакет и с закалени елементи с радиус над 3,5 м добавя специфична красота към този офис комплекс, разработен от Iberdrola Inmobiliaria. Елегантността на дизайна се комбинира с всички стандарти за комфорт и грижа за околната среда, за да се постигнат сертификатите BREEAM и WELL.

Може да харесате още...